13 Ekim 2021 Çarşamba

İdare Hukukçusu Günday: KHK’lar yok hükmünde, OHAL Komisyonu kararları da geçersiz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın KHK’ların AKP’li bakanların imzaladığı boş kağıtlarla çıkarıldığını sözlerini değerlendiren Türkiye’nin en önemli idare hukukçularından Prof. Dr. Metin Günday, KHK’ların hukuken “yok”hükmünde, OHAL Komisyonu’nun red kararlarının da geçersiz olduğunu söyledi.

BOLD –  Ankara kulislerinde uzun süredir konuşulan “bakanlara boş kağıt imzalatıldığı” iddiasını AKP hükumetlerinde uzun dönem başbakan yardımcılığı ve bakanlık yapan Ali Babacan doğruladı. Babacan, “Benim hükumetten ayrıldığım dönemde Bakanlar Kurulu’nda boş kağıtlar imzalanıyordu, en son üstü dolduruluyordu. KHK’lar böyle çıktı” dedi. Babacan’ın itirafı sonrası Türkiye’nin en önemli idare hukukçularından, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de eski hocası olan Prof. Dr. Metin Günday’dan KHK’larla ilgili önemli bir açıklama geldi.

KHK’LAR HUKUKEN YOK HÜKMÜNDE

Sosyal medya hesabından Babacan’ın boş kağıtlara imza atılması itirafını yorumlayan Günday, “Sn.Ali Babacan’ın açıklamalarına göre, kamu görevinden ihraçları da öngören OHAL KHK’leri bakanların boş kağıtlara imzaları alındıktan sonra hazırlanıp yürürlüğe konulmuş… Eğer böyle ise,bu KHK hukuken “yok”hükmünde, OHAL Komisyonu’nun bunlara dayalı red kararları da geçersiz!” dedi.

KHK’LAR BAKANLARIN İMZALADIĞI BOŞ KAĞITLARLA ÇIKARILDI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TELE1’de ‘Gündem Özel Lider Söyleşileri’ programında “Referandumda ‘hayır’ da çıksaydı Türkiye şu anda fiilen aynı yönetilecekti. Benim hükumetten ayrıldığım dönemde Bakanlar Kurulu’nda boş kağıtlar imzalanıyordu, en son üstü dolduruluyordu. Sayın Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanıyordu. Yine tek imzayla alınıyordu aslında bu kararlar. O dönemin bakanlarına sormanız lazım. Biz ayrıldıktan sonraki dönem oluyor bunlar. Bütün bu KHK’lar öyle. Bunları özel sohbetlerde o dönemin bakanlarına sormanız lazım. Bunu kimse çıkıp itiraf etmez” demişti.

 

 

Ankara’da kaçırılan KHK’lı Yusuf Bilge Tunç’un kız kardeşi: Abim 800 gündür kayıp

İdare Hukukçusu Günday: KHK’lar yok hükmünde, OHAL Komisyonu kararları da geçersiz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder