16 Ekim 2021 Cumartesi

Sosyal medyada gündem olunca TSK saldırıyı doğruladı

İdlib’te Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik saldırılar sürüyor. Son olarak dün terör örgütü IŞİD bağlantılı bir örgüt, TSK konvoyunun geçişi sırasında patlayıcıları infilak ettirdi. sosyal medyada gündem olması sonrası TSK saldırıyı doğrulamak zorunda kaldı. 

BOLD – İdlib’in kuzey kırsalındaki Maarrat el-Misrin’de, TSK konvoyunun geçişi sırasında patlama yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı saldırıyı doğruladı, ancak bir askerin şehit olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

2 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

İdlib’in kuzey kırsalındaki Maarrat el-Misrin’de TSK konvoyunun geçişi sırasında bir patlama yaşandı. Suriyeli muhaliflere yakınlığıyla bilinen Step Haber Ajansı ise TSK konvoyunun geçişi sırasında patlayıcının infilak ettiğini ve olayda en az iki askerin yaşamını yitirdiğini, beş askerin de yaralandığını öne sürmüştü. Farklı saha kaynaklarında ise TSK’nin kaybı olmadığı, ancak TSK’ye eşlik eden ÖSO militanları arasında ölü ve yaralıların bulunduğu ifade edilmişti.

SALDIRIYI IŞİD BAĞLANTILI ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Saldırıyı “Seriyyet Ensar Ebu Bekir es-Sıddık” adlı IŞİD bağlantılı örgütün üstlendiği iddia edildi. Örgüt daha önce 11 Eylül ve 5 Ekim tarihlerinde İdlib’te TSK’yi hedef alan saldırılar düzenlemişti. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırı doğrulandı. Bir askerin şehit olduğuna yönelik iddiaların ise gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

 

 

 

Koronavirüs testi pozitif çıkan Serpil Can mahkemeye özel kıyafetle getirildi ve tutuklandı 

Sosyal medyada gündem olunca TSK saldırıyı doğruladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder