14 Ekim 2021 Perşembe

Suriyelilere gelen yardımları satan TÜGVA’lıların whatsapp yazışmaları: Operasyon var vakfa zeval gelmesin

Kahramanmaraş’ta İl Göç Uzmanı olarak görev yapan TÜGVA yöneticisi İsmail Bozdağ’ın, yolsuzluk operasyonu sonrası açığa alınmasını whatsapp’ta değerlendiren vakıf üyelerinin yazışmaları ortaya çıktı.

BOLD – Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) eski yöneticilerinin ifşa ettiği skandal belgeler hafta başından bu yana Türkiye’nin gündeminde. Belgelerde devlet kadroları, TSK, emniyet ve MİT yapılan alımlara ilişkin dosyalarda bulunuyor.

Bilal Erdoğan’ın kontrolündeki vakıftan çıkan belgelerin, AKP’nin devlette kadrolaştığının delili olduğu da iddia ediliyor.

TÜGVA Genel Başkanı Enis Eminoğlu “içeriden biri sızdırmış” dediği, eski TÜGVA yöneticisi Tamer Özsoy’un da “gözlerimle gördüm” diyerek doğruladığı belgelerde, TÜGVA Çalışan Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Soner Çokyiğit’in whatsapp yazışmaları da bulunuyor.

YARDIMLARI SATTILAR

Medyascope’dan Aytuğ Özçolak’ın özel haberine göre, yazışmalarda TÜGVA’nın Çalışan Gençlik Koordinatörü Soner Çokyiğit, Kahramanmaraş’ta Suriyelilere için toplanan yardımları satanlara yönelik operasyon olduğunu bildiriyor. Operasyonda İsmail Bozdağ adlı bir TÜGVA yöneticisinin de gözaltına alındığı belirtiliyor.

İsmail Bozdağ, basında yer alan haberlere göre Kahramanmaraş’ta mülki amirleri ve milletvekillerini TÜGVA yöneticisi sıfatıyla ziyaret eden biri. Bozdağ, sosyal medya profilinde “Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde İl Göç Uzmanı” bilgisine yer veriyor.

Soner Çokyiğit’in ilgili mesajında, Kahramanmaraş’daki bir yolsuzluk operasyonunda TÜGVA Kahramanmaraş Çalışan Gençlik Başkanı’nın açığa alındığı, bu olay yüzünden vakfa zeval gelmemesi için acil önlem alınması gerektiğinden bahsediliyor.

ÇOKYİĞİT HAKKINDA DA YOLSUZLUK SUÇLAMASI VAR

TÜGVA’nın Çalışan Gençlik Koordinatörü olan Soner Çokyiğit, etkinliklerde Bilal Erdoğan’ın ardından konuşma yapacak kadar vakıfta etkin bir isim. Basında çıkan bazı haberlerde Soner Çokyiğit hakkında da dolandırıcılıktan dava açılmış olduğu iddia ediliyor. TRT Haber internet sitesinde de 28 Haziran 2020’de yayınlanan “Çin’e bakır yerine kaldırım taşı gönderen 16 sanığa dava açıldı” başlıklı haberde Soner Çokyiğit’in ismi geçiyor.

TÜRGEV Başkanı Enes Eminoğlu’nun ise Çokyiğit hakkında “TÜRGEV’de gönüllü olarak görev yaptı” açıklaması bulunuyor.

Başkan dahil TÜGVA yöneticileri yıllarca İstanbullunun sırtından geçinmiş

Suriyelilere gelen yardımları satan TÜGVA’lıların whatsapp yazışmaları: Operasyon var vakfa zeval gelmesin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder