11 Ekim 2021 Pazartesi

Doların insan içine çıkamayacak hale getirdikleri!

TBMM’deki sunumu sonrası doların 9 TL’yi görmesiyle Şahap Kavcıoğlu’nun  adının yakın zamanda Berat Albayrak ve Yiğit Bulut gibi dolardan çok çekenler listesine girmesi bekleniyor.

BOLD – AKP ekonomistleri hiçbir şeyden çekmedi dolardan çektikleri kadar. Dolarla kavga etmeye ilk olarak Erdoğan’ın ekonomi danışmalarından Yiğit Bulut başladı. ‘Başkanlık Sistemi Türk ekonomisini uçuracak’ başlıklı yazısının yayınlandığı 2015 yılında 2,66 TL civarı olan dolar kuru için, “Dolar 3 TL’yi geçerse yüzüme tükürün” diyen Bulut, halka “başkanlık için var gücünüzle çabalayın” çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi görevini de yürüten Yiğit Bulut, Star gazetesindeki köşesinde tarihinde yazdığı meşhur yazı doların her atağında sosyal medyada dolaşıma giriyor.

Bulut’un “Bu yazıyı kesin saklayın” dediği yazıda başkanlık sistemine geçildiğinde “Neyiniz varsa tam olarak en az 3’e katlanacak” ifadelerini kullandı.

TL İLE BERABER KONOMİ DE ÇÖKTÜ

Başkanlık sistemine geçilmeden önce dolar 4, Euro 5, çeyrek altın 312 seviyesindeyken bugün dolar 9, Euro 10.30’u ve çeyrek altın ise 835 lirayı aştı.

Gayrisahfi Yurtiçi Hasıla 2018 yılında 797 milyar dolardı, 2020’de 717 milyar dolara geriledi. 2021 yıl sonu tahmini 801 milyar dolar. 2018’de 9 bin 792 dolar olan kişi başına milli gelir 2020 sonunda 8 bin 599 dolara geriledi.

A Haber ve TRT’de ekonomi programları yapan Yiğit Bulut uzun süreden beri kamuoyu önünde görülmüyor.

DOLAR DAMADIN İPİNİ ÇEKTİ

Erdoğan’ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ipini ise dolar çekti. Dolar tahminleri ve dolar kurunu hafife alan konuşmaları sosyal medyanın gündeminden hiç düşmeyen Berat Albayrak, Merkez Bankasının (MB) 128 milyar dolarlık rezervini buharlaştırmakla da suçlanıyor. Albayrak’ın rezervleri dolar ataklarında kuru dengelemek için erittiği iddia ediliyor.

Bakanlığı döneminde Berat Albayrak’ın canlı yayında konuğu olduğu Ahmet Hakan Çoşkun’un dolarla ile ilgili sorusuna alaycı bir dille “Dolarla mı maaş alıyorsunuz?” demesi büyük tepki topladı.

AĞBAL ATAMASINA İSYAN ETTİ

Erdoğan’ın durumu fark ederek MB’nin başına Naci Ağbal’ı getirmesiyle ipler koptu. Erdoğan’a baş kaldıran Berat Albayrak tüm engelleme çabalarına rağmen bir yolunu bulup kamuoyuna istifasını açıkladı.

O günden sonra uzun bir süre sırra kadem basan damat Albayrak’ın bugünlerde dönüşü ilgili bir çok söylenti var.

BAYRAĞI ŞAHAP KAVCIOĞLU DEVRALDI

Dolar akşam saatlerinde 9 lirayı geçerek tarihi rekorunu yenilemiş oldu. Kurdaki yükseliş, MB aşkanı Şahap Kavcıoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapmasının ardından yaşandı.

Kavcıoğlu, “Enflasyondaki yükseliş, geçici faktörlerden kaynaklanıyor” ifadesini kullanarak faiz indiriminde ısrar edileceğinin mesajını verdi. Bu sözlerin doları tetiklediği tahmin ediliyor.

Kavcıoğlu, Yenişafak’taki yazılarında eski MB başkanlarını faiz yükseltmeleri konusunda eleştirmesinin ardından bu göreve getirilmiş, kendisi de yüksek kur yüzünden uzun süre faize dokunamamıştı.

Erdoğan’ın Kavcıoğlu ile uzun süredir görüşmediği ve Kavcıoğlu’nun da istifa hazırlığında olduğu basında yer alan iddialar arasında.

AKP’de yepyeni kavga! Meydanı Hulusi Akar’a bırakmak istemeyen AKP’liler de harekete geçti

Doların insan içine çıkamayacak hale getirdikleri! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder