10 Ekim 2021 Pazar

Harp okulları mülakatlarını 3 yıl SADAT’çılar yaptı

15 Temmuz’daki kanlı rolü ve Suriye’deki terör gruplarına silah gönderdiği iddiası gündemde olan SADAT’ın yıllarca MSB’nin subay adayı alımlarındaki mülakatlara katıldığı ortaya çıktı.

BOLD – 15 Temmuz sonrası orduya subay yetiştiren kökü Osmanlı’ya uzanan harp okulları kapatıldı. TSK’nın ihtiyacı için ise Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) bağlı Milli Savunma Üniversitesi kuruldu. Üniversitenin mülakatlarında, Hava Harp Okulu için 4, Kara Harp Okulu için 5 kişi yer almaya başladı. Mülakatlara giren 5 kişiden 4’ü sivildi.

Sivillerin arasında SADAT’çılar (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) katılmaya başladığı gündeme geldi.

Odatv, iddiaları Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (ASSAM) Başkan Yardımcısı ve SADAT kurucularından Gürcan Onat’a sordu.

Şuan SADAT ekibinde olmadığını belirten Onat, “SADAT kurulurken ben de cüzi bir miktar hisse verdim” dedi.

2020’YE KADAR DEVAM ETTİ

Harp Okulu mülakatlarında görev aldığını itiraf eden Onat “Mülakatlar 2020 yılının sonun kadardı. 15 Temmuz kalkışmasından sonra emekli subaylar çağırıldı. Bu uygulama 2020 yılına kadardı, üç yıl görev yaptım. 2021’de eskiye dönüş yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyesinden oluşturduğu ekiple mülakatları yapıyor” dedi.

MSB İRADESİNDEDİR

SADAT’ın kurucusu ve bir dönem danışmanlığını da yaptığı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ise iddiaları, ‘tezvirat’ diyerek yalanladı.

SADAT’ın mülakatlarda görev almadığını ileri süren Tanrıverdi Subay adayı alımları için: “Milli Savunma Bakanlığı’nın iradesi içindedir” diye konuştu.

2016 yılından 2020 yılına kadar Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Güvenlik ve Dış Politika Kurul üyesi görevinde bulunan Tanrıverdi’nin geçen Haziran ayında SADAT’a geri döndüğü ortaya çıkmıştı.

EL NUSRA’YA SİLAH İDDİASI

Kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin ‘Mehdi’ çıkışı sonrası kamuoyunun adını sık duymaya başladığı SADAT hakkında birçok suç iddiası bulunuyor.

Sedat Peker, SADAT’ın Suriye’deki terör örgütlerine silah ve mühimmat gönderdiğini anlattı. Suriye’deki Türkmenler’e yardım etmek için kampanya düzenlediğinden bahseden Peker, Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın kendilerinden habersiz El-Nusra’ya silah gönderdiğini öne sürdü.

15 TEMMUZ VE SADAT

Adem Karaçoban’ın YouTube kanalında itiraflarda bulunan eski SADAT personeli Osman Görel, 15 Temmuz gecesi bazı kanlı eylemleri kendilerinin gerçekleştirdiğini anlatmıştı.

İzinli olduğu 13 Temmuz 2016 yılında göreve çağrıldığını anlatan Gürel, “15 Temmuz’u Gülen Grubu değil, SADAT’çılar yaptı. Başka bir şeyi bana düşündüremezsiniz. Hayatını kaybedenlerin katili SADAT’tır. Çünkü ben şahit oldum. Beni başka bir şeye inandıramazsınız. Ankara’da halkı ezen tankı kullanan ‘başçavuş’ SADAT’çıydı. 15 Temmuz benim işlediğim en büyük günahtır” diye konuştu.

AİHM’in cezaevinde kanserden ölen Gülay Çetin kararı ve Ayşe Özdoğan

Harp okulları mülakatlarını 3 yıl SADAT’çılar yaptı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder