12 Ekim 2021 Salı

Erdoğan rejiminin TÜGVA üzerinden yaptığı ordu ve emniyetteki kadrolaşması açığa çıktı

SADAT üyesinin yıllarca MSB’nin subay adayı alımında mülakat yaptığını gündeme gelmesinin ardından AKP’nin devlet içerisindeki yapılanması eski bir TÜGVA çalışanının ifşaları ile ortaya çıktı. Nüfus istemine bağlı olan ve TÜGVA’ya özel yapılan ERP isimli bir program aracılığı ile kamudaki atamaların yapıldığını gösteren listeler sosyal medyada yayınlandı.

BOLD –  Gazeteci Metin Cihan kendisine eski bir TÜGVA çalışanından gönderilen ve devlet içerisindeki AKP yapılanmasını ortaya koyan belgelerin bir kısmını sosyal medya hesabından paylaştı.

ORDU, EMNİYET VE YARGIDA KADROLAR

“Tügva belgelerini gazete haberi yapsaydım “paralel devlet yapılanması” başlığı atardım” diyen Cihan, AKP’nin ordu, emniyet, yargı başta olmak üzere tüm devlette kadrolaştığını vurguladı. Devlet kadrolarına alınan kişilerin kaydı tutulduğunu vurgulayan Cihan, bu kişilerin kimlik numaralarına kadar bu dosyalarda bulunduğunu kaydetti.

YURT BİNALARI PAYLAŞILMIŞ

Yapılanmanın TÜGVA’dan ibaret olmadığını belirten Cihan, “Örneğin yurtlara çökmek için 7 oluşum toplantı yapıyor. Liste hazırlanıyor, talepler iletiliyor, sonra aralarında paylaşım yapılıyor. ilk listede 821, ikincide 285 bina var. Yani öğrenciler yurt bulamazken meğer mevcut binalar bunlara dağıtılmış” dedi. Kendisine ulaştırılan listelerin başkalarının da elinde olduğunu belirten Cihan, “Bugün torpiliyle mutlu olanlar, yarın zor zamanlar geçirebilir” uyarısında bulundu.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Eski TÜGVA çalışanının iddiasına göre sistem şu şekilde çalışıyor: “TÜGVA’nın kullanmış olduğu ERP adında telefona indirilen bir program vardı. Sonrasında bu program bozuldu ve milyon kişinin kimlik bilgileri kimin eline geçti belli olmadı. Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin TC’sini yazınca tüm bilgileri çıkıyordu. Bende zaten o zaman vakıftan ayrılma kararı verdim. Bu adrese bağlı bir link olurdu o link bir seferlik gönderilir kişi atanmak istediği bilgileri buraya girerdi. Sonra bu liste Esad Erdoğan, Enes Eminoğlu, İsmail Emanet ve Faruk Duruş’un yaptığı değerlendirmenin ardından yukarıya gönderilirdi. Bu listelerden birçoğu atanırdı. Benim gönderdiğim sadece bir kısmıdır.”

 

Harp okulları mülakatlarını 3 yıl SADAT’çılar yaptı

 

Anket şirketleri bir bir AKP’yi terk ediyor: Seçmen artık tahammül edemiyor

Erdoğan rejiminin TÜGVA üzerinden yaptığı ordu ve emniyetteki kadrolaşması açığa çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder