13 Ekim 2021 Çarşamba

HSK ihraç edecek, Adalet Bakanlığı bin hakim-savcı alacak: Listeler TÜGVA’dan mı?

AKP’ye yakın TÜGVA üzerinden kamuya hakim-savcı, polis ve asker alındığının ortaya çıkması gündemdeki yerini korurken, Adalet Bakanlığı bin hakim savcı almak için ilan yayınladı. Bu alım ilanının HSK’nın bin hakim ve savcı hakkında meslekten atma ile ilgili soruşturma yürüttüğü iddialarının sonrasında gelmesi dikkat çekti. 

BOLD – 15 Temmuz sonrasında 4300 hakim ve savcıyı meslekten atıp on binlercesini mesleğe kabul eden AKP hükumeti, yargıda kadrolaşmaya devam ediyor. Alımların TÜGVA üzerinden yapıldığının ortaya çıkmasının ardından Adalet Bakanlığı bin yeni hakim ve savcı alacağını duyurdu.

YAZILININ ARDINDAN MÜLAKAT YAPILACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre alınacak bin hakim savcı için yapılacak sınav şartları belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, 2021 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre, bakanlıkça yazılı sınav ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 100’ü avukatlık mesleğinden olmak üzere 900 adli yargı hakim ve savcı adayı ile 100 idari yargı hakim adayı alınacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 25-26 Aralık’ta yapılacak sınav, Ankara’da Çankaya, İstanbul’da Kadıköy, Maltepe, Ataşehir, Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Kağıthane ve Sarıyer ile İzmir’de Karşıyaka, Bornova ve Çiğli sınav merkezlerinde 4 oturumda gerçekleştirilecek.

ÜÇ AYDAN AZ CEZA ALANLAR DA HAKİM SAVCI OLABİLECEK

Hakim savcı adayı olmak isteyen adaylar başvurularını, 2-10 Kasım arasında bireysel olarak internet aracılığıyla TC kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ya da diledikleri bir başvuru merkezinden yapabilecek. Sınav ücreti, bir sınava katılan adaylar için 250, iki sınava katılan adaylar için 375, üç sınava katılan adaylar için ise 500 lira olacak. Sınava başvuru yapacak adaylarda, Türk vatandaşı olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, avukatlıktan hakim savcılığa geçmek isteyenler için ise 45 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacak. Adayların ayrıca, kamu haklarından yasaklı olmamaları, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmaması ve taksirli suçlar hariç olmak üzere üç aydan fazla hürriyeti bağlayıcı cezayı gerektiren bir fiilden dolayı soruşturma veya kovuşturma altında olmamaları gerekecek.

BİN HAKİM VE SAVCI DAHA MESLEKTEN ATILACAK

15 Temmuz’dan sonra 4 bin 300’e yakın hakim ve savcı Gülen Hareketi’ne yakın oldukları iddiasıyla ihraç edildi. Hakim ve savcıları meslekten atmaya devam eden Hakimler ve Savcılar Kurulu son olarak geçen hafta 13 hakim ve savcıyı meslekten çıkardı. Saray’a yakın Sabah gazetesinden İlker Turak’ın geçen ay yaptığı habere göre yargıda halen görev yapan bin hakim ve savcı hakkında Gülen Hareketi’ne yakınlık iddiasıyla soruşturma yürütülüyor. Bu kişilerin de yakın zamanda meslekten atılmaları bekleniyor.

Ankara’da kaçırılan KHK’lı Yusuf Bilge Tunç’un kız kardeşi: Abim 800 gündür kayıp

HSK ihraç edecek, Adalet Bakanlığı bin hakim-savcı alacak: Listeler TÜGVA’dan mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder