13 Ekim 2021 Çarşamba

Gülen Hareketi’nin yurtlarına çöktüler: Tügva, Ensar, Kadem, Önder, İlim Yayma Cemiyeti ganimet gibi paylaşmış

Gazeteci Metin Cihan’ın eski bir vakıf çalışanından elde edip yayımladığı belgelere göre 15 Temmuz sonrasında KHK ile kapatılan Gülen Hareketi’ne ait öğrenci yurtlarının AKP’ye yakın TÜGVA, TÜRGEV, KADEM, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi’ne verildiği ortaya çıktı. TÜGVA’nın yalanladığı belgeleri, eski yöneticisi doğruladı. 

BOLD – Gülen Hareketi’nin yurtlarına AKP’ye yakın vakıf ve derneklerin çöktüğü ortaya çıktı. Gazeteci Metin Cihan’ın eski bir vakıf çalışanından elde edip yayımladığı belgelere göre Gülen Hareketi’nin yurtları TÜGVA, TÜRGEV, KADEM, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi’ne verildi.

1106 BİNA PAYLAŞILMIŞ

Kurucusu ve yöneticisi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan olan Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) eski bir çalışanı gazeteci Metin Cihan’a gönderdiği belgeler 15 Temmuz sonrası el konulup kapatılan yurtların AKP’ye yakın vakıf ve dernekler arasında nasıl paylaştırıldığını ortaya koydu. Belgeleri yayımlayan Cihan, “Yapılanma TÜGVA’dan ibaret değil. Örneğin yurtlara çökmek için 7 oluşum toplantı yapıyor. Liste hazırlanıyor, talepler iletiliyor, sonra aralarında paylaşım yapılıyor. İlk listede 821, ikincide 285 bina var. Yani öğrenciler yurt bulamazken meğer mevcut binalar bunlara dağıtılmış” dedi.

15 TEMMUZ SONRASI KHK’YLA KAPATILMIŞLARDI

Cihan’ın paylaştığı listedeki yurtların 23 Temmuz 2016 tarihli 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) Gülen Hareketi’ne ait olduğu iddiasıyla kapatılan özel yurtlar olduğu anlaşıldı. Söz konusu yurtları paylaşmak için toplantı yapan TÜGVA, TÜRGEV, KADEM, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ile İnsan ve Medeniyet Hareketi, hangi ilçedeki hangi yurdun hangi gruba verileceğini belirledi.

PAYLAŞILAN BELGELER DOĞRULANDI

TÜGVA’nın gerçek olmadığını savunduğu belgeler AKP ve eski TÜGVA yöneticisi tarafından doğrulandı. Gazeteci İsmail Saymaz, “AK Parti içinden aldığım bilgi TÜGVA listelerinin doğru olduğu yönünde” dedi. Eski TÜGVA Van İl Temsilcisi Tamer Özsoy da “Geçmişte Tügva’da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazık ki hepsi doğru. Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı. Genel merkez de kurulan şirketten haberiniz var mı?” dedi.

 

Ankara’da kaçırılan KHK’lı Yusuf Bilge Tunç’un kız kardeşi: Abim 800 gündür kayıp

Gülen Hareketi’nin yurtlarına çöktüler: Tügva, Ensar, Kadem, Önder, İlim Yayma Cemiyeti ganimet gibi paylaşmış yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder