16 Ekim 2021 Cumartesi

Demirören’den Reuters’e ‘ödenmeyen kredi haberi’ misillemesi

Demirören Grubu Ziraat Bankası’ndan kullandığı 850 milyon dolarlık krediyi ödemediği haberi yapan Reuters haber ajansının aboneliğini iptal etti. Demirören Grubu’nun Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk’ün bulunduğu medya grubunu satın almak için kullandığı Ziraat Bankası kredisini ödemediği Sedat Peker’in açıklamalarıyla ortaya çıkmıştı.

BOLD – Demirören Medya Grubu, Ziraat Bankası’ndan kullandığı krediler ile ilgili haber yapan Reuters Haber Ajansı’ndaki aboneliğini iptal etti. Konu hakkındaki açıklamada, “Demirören Şirketler Grubu’yla ilgili olarak manipülasyon maksatlı haber yapmaktan çekinmeyen bu ajansın haberlerine güvenimiz kalmamıştır” denildi.

DEMİRÖREN’İN BORCU 2 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

2018 yılında Doğan Medya Grubu’nu satın alırken kullandığı kredilerin yapılandırma tutarının faiz hariç 2 milyar dolara çıktığı yönünde haber yapan Reuters Haber Ajansı hakkında suç duyurusunda bulunan Demirören Şirketler Grubu, ajansla abonelik ilişkisini de kestiğini duyurdu.

Bünyesinde Hürriyet, Posta, Fanatik, CNN Türk, Kanal D ve DHA’nın da olduğu Demirören Medya’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Reuters Haber Ajansı, Demirören Şirketler Grubu’yla ilgili olarak “sözde” meçhul kaynaklara dayandırdığı, manipülasyon niteliğinde, basın etik ilkelerini hiçe sayan, mesnetsiz ve uydurma bir haber yayınlamıştır.

Servis ettiği haberlerle şirketimizi hedef alan Reuters’ın içeriklerini Demirören Medya olarak artık referans almayacağımızı ve kullanmayacağımızı belirtmek isteriz.”

 

Demirören’den Reuters’e ‘ödenmeyen kredi haberi’ misillemesi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder