13 Ekim 2021 Çarşamba

TÜGVA Başkanı belgelere dün ‘sahte’ bugün ‘sızdırılmış’ dedi: Bilal Erdoğan’dan ilk yorumu

TÜGVA skandalının ortaya çıkmasının ardından iddiaları yalanlayarak ‘belgeler sahte’ diyen vakıf başkanı Enes Eminoğlu bugün, belgeler ‘sızdırılmış’ dedi. Vakfın kurucusu Bilal Erdoğan’ın ilk yorumu ise ‘kıskanıyorlar’ oldu.

BOLD – Devlet içerisinde kadrolaşmakla suçlanan TÜGVA’nın kurucusu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, AKP’li Çorum Belediyesinin inşa ettiği oba konseptli gençlik kampının açılışına katıldı.

İDDİALARI YALANLADI

Bilal Erdoğan, gazeteci Metin Cihan’ın paylaştığı skandal belgelere ilişkin konuştu. Bilal Erdoğan, eski TÜGVA yöneticisi Tamer Özsoy’un sızdırdığı belgelerde yer alan torpil ve kadrolaşma iddialarını yalanladı.

ÇATLASINLAR

Öğrencilerle çeşitli etkinliklere katılan Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “TÜGVA ile uğraşıyorlar, neden biliyor musunuz? Siz TÜGVA’da karışık kuruşuk, abuk sabuk bir şey yapıyor musunuz? Niye uğraşıyorlar sizinle? Niye işlerine gelmiyor? Kıskanıyorlar değil mi? O zaman daha da başarılı olun. Onlar da kıskançlıktan çatlasın” dedi.

YÜZDE 1’LİK KISMI

Öte yandan Tele 1 canlı yayınına katılan Tamer Özsoy, TÜGVA aracılığıyla kamuya yapılan atmalar ve peşinden gelen tartışmaları değerlendirdi. Belgelerin ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Özsoy, bilgilerin buzdağının yüzde 1’lik kısmı olduğunu ifade etti.

SALDIRMAYA BAŞLADILAR

Savcılara seslenen Özsoy, “İlk başta beni sonra tüm sorumluları yargılayın. Bu konunun üzerine gidilmesi lazım. TÜGVA’da bir sistem vardı. Bu sisteme üyeler kaydediliyordu. TÜGVA istediği kişinin bilgilerini alıyordu. Bir kayıt tutuluyor. Bence TÜGVA’ya tahsis edilen binaların neden tahsis edildiğinin araştırılması lazım. Buna kimler vesile oldu. Bunların araştırılması lazım. Devamı çıktığında ‘Bu da mı olmuş’ diyeceğiz. Bundan sonrası gazetecilere düşüyor, büyük pay Türk adaletine düşüyor. Bu konu kapatılacak bir konu değil. TÜGVA’dan beni arayan olmadı, sosyal medyadan saldırmaya başladılar” dedi.

DÜN SAHTE, BUGÜN İSE SIZDIRILMIŞ DEDİ

İddialar sonrası ilk açıklamasında belgelerin sahte olduğunu söyleyen TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, bugün röportaj verdiği Cüneyt Özdemir’e Özsoy ile ilgili, “Belgeleri sızdırmış, kendine yedek yapmış ve ifşa ediyor. Yola buradan çıksak bile ne kadar sıkıntılı olduğunu görürüz” dedi.

Vatandaş ev alamıyor: Yabancıya satılan konut rekor kırıyor

TÜGVA Başkanı belgelere dün ‘sahte’ bugün ‘sızdırılmış’ dedi: Bilal Erdoğan’dan ilk yorumu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder