11 Ekim 2021 Pazartesi

Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Çakıcı’ya hapis cezası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “akıllı ol, vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın” ve “kazığa oturturum” diyerek tehdit mektubu yazan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tehdit mektubu yazan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya hapis cezası verildi.

Çakıcı hakkında açılan davanın karar duruşması Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmada söz alan Çakıcı’nın avukatı Gökhan Kılıç, müvekkilinin hastanede olduğunu, bu yüzden duruşmaya katılamadığını belirterek, Çakıcı’nın hastane yatış kayıtlarını mahkemeye sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise sanığın bir önceki celsede de aynı mazeretlerde bulunduğunu, bu tutumun yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu öne sürdü. Duruşma savcısı, sanık avukatının taleplerinin duruşmaya uzatmaya dönük olduğunu belirterek, kararın açıklanmasını istedi.

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Çakıcı’ya “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 6 ay, “tehdit” suçundan da 1 yıl 2 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.

Çakıcı hakkındaki mahkeme kararını sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Eren Çelik, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit edip hakaretler savuran Alaattin Çakıcı’nın ceza almasını sağlayacağımızı söylemiştik! Sözümüzü tuttuk.. Bugün itibariyle Hakaret ve Tehdit suçundan toplam 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı!” dedi.

AFLA ÇIKTI, KILIÇDAROĞLU’NU TEHDİT ETTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP’nin çıkardığı infaz affı yasasıyla cezaevinden çıkan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?” sözleriyle hükumeti eleştirmişti. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Benim dava arkadaşımdır” diyerek sahip çıktığı Çakıcı, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Akıllı ol”, “Vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın” ve “kazığa oturturum” gibi tehdit ve hakaret ifadelerini kullanmıştı.

Suriye’de Türk konvoyuna saldırı: 2 şehit

Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Çakıcı’ya hapis cezası yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder