10 Ekim 2021 Pazar

Küçük damat siyasete mi ısınıyor?

Berat Albayrak, geçen yıl sosyal medyadan istifa edip kayıplara karıştı. Albayrak, kendini unutturmamak için zaman zaman kameralara görünürken yeni kabine iddialarının arttığı bir dönemde küçük damat Selçuk Bayraktar ile ilgili çok sayıda haber dikkat çekiyor.

BOLD ANALİZ – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyük damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçen yıl kasım ayında sosyal medya hesabı üzerinden istifa etti. Birkaç kez kameralara yakalanması dışında görünmeyen Albayrak, o günden beri medya ve siyasetten uzak duruyor.

HABER ÜSTÜNE HABER YAPILIYOR

Son zamanlarda Ankara kulislerinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede revizyona gideceği iddiaları arttı. Kabine değişikliği öncesi iktidara yakın gazetelerde küçük damat Selçuk Bayraktar ile ilgili çok sayıda haber yapılması dikkat çekti. Televizyon kanallarına da çıkarılan Bayraktar, hayata geçirdiği İHA ve SİHA’lar ve yapmak istediği uçan araba ve insansız savaş uçakları ile ilgili çok sayıda röportaj verdi.

AZİZ SANCAR: O ÇOCUĞU SEVDİM

Bayraktar’ın organize ettiği TEKNOFEST’e özel konuk olarak katılan Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın Selçuk Bayraktar’ı, “Sağdan, soldan ve ortadan övülen, Türkiye’nin ortak gururu olarak tanıtılan, benim tanıdığım ilk insan. O bakımdan ben o çocuğu sevdim. Vatansever olduğunu herkes söylüyor” açıklaması Saray’a yakın gazetelerde büyük puntolarla haber yapıldı.

“ELON MASK’A BENZETİLDİ”

Havuz medyasında Asya kıtasındaki gelişmelere odaklanan İngilizce haber dergisi Nikkei Asya’da Türkiye’nin hava savunma sistemlerini öven bir yazıya yer verilerek, yazıda ayrıca Türk İHA ve SİHA’larını yapan Selçuk Bayraktar’ın Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk’a benzetildiğine dikkat çekildi.

YENİ PROJELERİ UÇAN ARABA VE İNSANSIZ SAVAŞ UÇAKLARI

İHA ve SİHA yapan Bayraktar’ın yeni hedefleri de Saray’a yakın gazetelerde yer aldı. “Cezeri” adı verilen uçan araba ve insansız savaş uçağı projeleri olduğunu açıklayan Bayraktar, “Her bir uçan araba kişisel uçak gibi olacak. Bu uçakların akıllanmasıyla uçan araba olmuş olacak. Uçan bir robot bu, yüzlerce minik bilgisayar yönetiyor. Bunu geliştirirken o kadar çok teknoloji geliştiriyorsunuz ki bir anlamda uzay çalışmalarına giriyor” dedi.

İNSANLI SAVAŞ UÇAĞI DEVRİ BİTECEK

İnsansız savaş uçakları ilgili de açıklamalar yapan Bayraktar, “Artık son insanlı savaş uçaklarını yapıyor ülkeler. Bundan 20 sene, 10 sene sonra muharebede en büyük doktrinsel değişimi yapacak olan İHA’lar olacak. Bunu bugünden çalışanlar şekillendirecek. F-35’lerin, F-16’ların devrinin biteceğini de öngörüyoruz. Biz inanıyoruz ki 5. nesil uçakların bile sonunu insansız savaş uçakları getirecek. Geleceğin en vurucu hava gücü insansız savaş uçakları olacak” dedi.

Almanya’da infaz listesi, silah ve 200 mermiyle yakalanan kişi MİT ajanı çıktı

Küçük damat siyasete mi ısınıyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder