9 Şubat 2021 Salı

15 Temmuz sopasıyla dayak yeme sırası CHP’ye geldi

15 Temmuz’dan bu yana geçen 4,5 yılda iktidar kanadı ilk kez CHP’yi darbe girişimine ortak olmakla suçladı. Havuzun manşetlerinde yer alan habere göre, CHP’nin ABD temsilcisinin 14 Temmuz günü Pentagon’da bulunması tesadüf değil. Gazete kupürlerinden terör iddianamesi yazan savcıların havuzun haberini ihbar kabul edip etmeyeceği merak konusu.

BOLD – Askeri bir kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi çıkan olaylarda 251 kişi hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi de yaralandı.

Olaylar devam ederken canlı yayına bağlanan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişiminden Cemaat mensuplarını sorumlu tuttu. İlerleyen günlerde ilan edilen OHAL’de çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) savunması bile alınmayan yüzbinlerce memur devlet kadrolarından tasfiye edildi.

15 Temmuz gecesi başlayan gözaltılar 4,5 yıldır hız kesmeden devam ediyor. OHAL Komisyonunun verilerine göre şu ana kadar 125 bin kişi devlet memurluğundan atıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıkladığına göre, yaklaşık 500 bin kişinin hakkındaki soruşturmalar yüzünden seyahat hakkı engellendi. Tutuklama ve gözaltılar yüzbinlerle ifade ediliyor.

MUHALİF KESİM CEZALANDIRILDI

Muhalif 204 medya kuruluşunun kapısına kilit vuruldu. Bunlardan sadece 25’i yayın hakkını geri alabildi.

Türkiye’nin en önemli şirketlerine 15 Temmuz bahanesiyle kayyum atanarak el konuldu.

Bir çok STK OHAL döneminde kapatıldı. Voice Of America’da (VOA) yer alan bir haberde, “OHAL sürecinde Türkiye’deki sosyal hayatı etkileyecek hangi gelişmeler yaşandığına bakıldığında ise, Cemaat yapılanmasıyla mücadele gerekçesiyle uygulanan OHAL sürecinde Kürt, Alevi ve son olarak Süryani gibi farklı toplumsal kesimleri etkileyen uygulamalar ve keza toplumsal muhalefeti etkileyecek soruşturma/yargı süreçleri göze çarpıyor” ifadeleri kullandı.

15 Temmuz sonrası erden generale, ev hanımında iş insanına milyonlarca kişiyi etkileyen mağduriyetler yaşandı. OHAL sürecinde toplumun bir çok kesimi irtibatlı/iltisaklı denilerek cezalandırılırken, partiler arasında siyasi ayak tartışması devam etti.

CHP İLK KEZ SUÇLANIYOR

Kalkışmanın yaşandığı ilk yıl 15 Temmuz’u ‘tiyatro’ olarak niteleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı darbe girişimini bildiği halde önlememekle suçladı. Kılıçdaroğlu’nun suçlamalarına karşı AKP’den CHP’ye yönelik direk bir suçlama ta ki bugüne kadar hiç olmadı.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında “15 Temmuz’u FETÖ yapmadı” diyerek dikkatleri üzerine çekti.

Soylu’nun darbe girişiminin sorumlusu olarak gösterdiği ABD de ‘üzüntü verici’ diyerek iddiaları yalanladı.

Havuz medyasında bugün 15 Temmuz’u ve CHP ve ABD ile ilişkilendiren bir haber manşetten servis edildi.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

“CHP’nin 15 Temmuz sürecinde ABD’de gizemli temasları ortaya çıktı. CHP’nin Amerika temsilcisi Fazlı Yurter Özcan, darbe girişiminden bir gün önce de Pentagon’daydı. Özcan, FETÖ’nün kalkışmasını izleyen günlerde de adı darbeyle anılan birçok isimle bir araya geldi. CHP’nin temasları Arap gazeteci ve aktivist gençlerin 2014’te kurduğu “Sasapost” sitesinde yer aldı. Resmi kayıt ve belgelerden hareketle 23 ülkenin ABD’deki lobi faaliyetlerinin izini süren ekip “Washington’a Hac” isimli bir rapor yayınladı. Türkiye dosyasında “CHP’nin Washington’daki lobi çalışmaları” yer alıyor.”

SAVCILIK HAREKETE GEÇECEK Mİ?

Özcan, 14 Temmuz’da Pentagon’da olduğunu kabul etse de darbe iddialarını yalanladı.

Gazete kupürlerinden terör soruşturmalarıyla ilgili iddianame yazan savcıların, havuzun bu haberini ihbar kabul edip CHP’ye de soruşturma açma ihtimali var.

Oyu ve raytingi düşen Erdoğan ‘müjde’ye sarıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder