13 Şubat 2021 Cumartesi

Enes Kanter Cleveland galibiyetini kanserden vefat eden KHK’lı doktor Ahmet Özcerit’e adadı

Enes Kanter’li Portland bu kez Cedi Osman’lı Cleveland’la karşı karşıya geldi. Enes Kanter 21 sayı, 13 ribaundla double-double yaparak maçın oyuncusu olurken, karşılaşmayı Portland 129-110 kazandı. Kanter maç sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımıyla galibiyeti kanser sebebiyle hayatını kaybeden KHK mağduru Doç. Dr. Ahmet Özcerit’e adadı.

MUHAMMET ALİ TOKSOY | BOLD NBA

Portland Trail Blazers, büyük çekişmeye sahne olan Philadelphia maçının üzerinden 24 saat geçmeden bu kez Cleveland Cavailers’ın karşısına çıktı. Cedi Osman’ın forma giydiği Cleveland maçına hızlı başlayan taraf Portland oldu. Özellikle Enes Kanter’in aldığı hücum ribaundlarını sayıya çevirmesi, Cavs’ın dengesini bozdu. Koç JB Bickerstaff aldığı molalarla dengeyi sağlamaya çalışsa da bunda başarılı olamadı. Cavailers’in en etkili oyuncularından birisi olan Andre Drommond’a adım attırmayan Enes Kanter, ilk çeyrekte 10 sayı buldu. Maçın sonuna kadar kontrolü elinde tutan Portland karşılaşmayı 129’a karşı 110 kazanmayı başardı. 7 dakika süre alan Cedi Osman isabet bulamazken, maçı 2 ribaundla tamamladı.

ENES KANTER MAÇIN OYUNCUSU OLDU

Bu sezon 14. double-double’ını yapan Enes Kanter ise 27 dakika süre aldığı maçı 21 sayı, 13 ribaund, 1 blok ve 1 asistle tamamladı. Kanter’in aldığı 13 ribaundun yedisi hücum ribaundu olunca takımına büyük katkı yaptı. Blazers koçu Terry Stotts maç sonrasında yaptığı açıklamada Enes Kanter için “Bu özel bir yetenek, topu adeta kokluyor. Harika elleri var ve inanılmaz ısrarcı. Bu sadece olağanüstü bir yetenek.” sözlerini kullandı.

KANTER GALİBİYETİ AHMET ÖZCERİT’E ADADI

Enes Kanter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cleveland galibiyetini,  siyasi sebeplerle  tutuklanan  ve mahkemeye çıkarılmadan 13 ay hapis yatan, bu süre zarfında kansere yakalanarak hayatını kaybeden Doç. Dr. Ahmet Özcerit’e adadı. Hemen tahliye edilmediği için tedavisinde  geç kalınan Ahmet Özcerit, 3 yıl önce hayatını kaybetmişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder