10 Şubat 2021 Çarşamba

Erdoğan’a miting ve Saray yemekleri serbest Demirtaş’a açık görüş yasak!

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, korona bahanesiyle açık görüşün yasaklanmasına tepki gösterdi. “Bir taraftan Erdoğan mitingler yapıyor, sarayda yemekler veriliyor ama biz doğal hakkımız olan görüş hakkımızdan yararlanamıyoruz” dedi.

BOLD – 5 yıldır cezaevinde tutulan muhalif lider Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Halk TV’de Sözüm Var programına katıldı. Demirtaş, eşi ile koronavirüs kuralları gerekçesiyle açık görüş yapamadığını belirtti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı mitinglere dikkat çekti. Başak Demirtaş şöyle konuştu:

“Selahattin Demirtaş siyasi nedenlerle içeride tutuluyor. Bunu ben değil AİHM söylüyor. Siz Selahattin Demirtaş’ı somut olmayan nedenlerle tutukladınız ve bu tutukluluğu sürdürüyorsunuz. Yaptığı konuşmalar düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilebilecek konuşmalar, diyor. Bir taraftan Erdoğan mitingler yapıyor, sarayda yemekler veriliyor ama biz doğal hakkımız olan görüş hakkımızdan yararlanamıyoruz. Gerekçe de pandemi olarak karşımıza çıkıyor. Sadece bizle de alakalı değil genel olarak cezaevinde bulunan herkes bizimle aynı durumda. Selahattin siyasi faaliyetlerinden yargılanıyor.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder