13 Şubat 2021 Cumartesi

AKP’ye göre ‘fikir özgürlüğü olmayan’ ABD ve AB’den Türkiye’ye göç yaşanıyor

Yapılan araştırmalara göre Türkiye, en çok beyin göçü veren 24’üncü ülke ve yurt dışına göç edenlerin sayısı yüzde 63 arttı. Buna karşın İBB’nin AKP’li grup sözcüsü Faruk Gökkuş Türkiye’ye Amerika ve Avrupa’dan göç yaşandığını söyleyerek dikkatleri üzerine çekti. Gökkuş’a göre ABD ve Avrupa’da fikir özgürlüğü ve bilimsel gelişme artık yok. 

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde şubat ayının 3. oturumunda konuşan AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş Amerika ve Avrupa’dan insanların Türkiye’ye göç ettiğini öne sürdü. Gökkuş’un sözleri sosyal medyada gündem oldu.

“ORALARDA FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ YOK”

Türkiye’ye göç yaşandığını öne süren AKP’li Gökkuş, “Gençlere sorarsanız gençler hep ‘Yurt dışında yaşamak istiyoruz’ derler ama son zamanlarda Amerika ve Avrupa’dan Türkiye’ye insanlar göç ediyor. Gavur aşıklığınız buradan. Onu da izah edeceğim o lafı bana söylediniz. Orada artık bilimsel gelişmeler, fikir özgürlüğü yok. Orada faşizan duygular yükselmekte. Oradaki insanlar buraya göç etmekteler” dedi.

HER 100 GENÇTEN 73’Ü YURTDIŞINA GİTMEK İSTİYOR

Ne var ki, Gökkuş’un sözleri eldeki mevcut verilerle düşüyor. Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Araştırma Merkezi’nce geçen yıl yapılan araştırma sonucuna göre; Türkiye en çok beyin göçü veren 24’üncü ülke. Türkiye’de iyi eğitimli 100 gençten 59’u yurt dışına giderken, 100 gençten 73’ü yurt dışına gitmek istiyor. Gidenlerin yüzde 78’i de geri dönmek istemiyor.

AKP BEYİN GÖÇÜNÜN ARAŞTIRILMASINI İSTEMEDİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye’den yurt dışına göç edenlerin yüzde 63 arttığını ve sayının 113 bine ulaştığını açıkladı. Bu sebeple de göçün nedenlerinin araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde komisyon kurulmasını talep etti. Çakırözer’in Meclis’e sunduğu önerge AKP oylarıyla reddedildi.

6.5 MİLYON TÜRK YURT DIŞINDA YAŞIYOR

Cumhurbaşkanlığı 2020 Programı’nda açıklanan verilere göre, yurt dışında 6.5 milyon Türk bulunuyor. Türkiye’deki göçmen sayısı ise 5 milyonu geçti ve Suriyelilerin sayısı 3 milyon 700 bin kişiye ulaştı. Bunlardan sadece 63 bini kamplarda, geri kalanı ise 79 ilde yaşıyor. Suriyeli kadınların doğurganlık hızının, kişi başına 5.3 çocuk olduğu da belirlendi.

EN ÇOK EV ALANLAR İRANLILAR

2020 yılında Türkiye genelinde yabancılara 40 bin 812 adet konut satıldı. Geçtiğimiz yıl ülke uyruklarına göre en çok konut İranlılara satılırken, yabancılar en çok konutu İstanbul’dan aldı. İran vatandaşları 2020 yılında Türkiye’den 7 bin 189 konut satın aldı. İran’ı 6 bin 674 konut ile Irak, 3 bin 78 konut ile Rusya Federasyonu, bin 929 konut ile Afganistan ve bin 279 konut ile Azerbaycan izledi.

Son bir yılda ekonomik krize yenilen 51 esnaf intihar etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder