11 Şubat 2021 Perşembe

Ünlü ayakkabıcıların konkordato talepleri kabul edildi: Borçlarını taksitle ödeyecekler

Hotiç ve Yeşil Kundura’nın konkordato talepleri kabul edildi. Hotiç Ayakkabı, 285 milyon liralık borcunu 17 taksit halinde 2029’un ortasına kadar ödeyecek. Yeşil Kundura ise 100 milyon liralık borcunu 5 yılda 10 taksit halinde ödeyecek.

BOLD – Konkordato talep eden Hotiç Ayakkabı ve Yeşil Kundura’nın mahkemeye sundukları projeler onaylandı. Her iki şirket taksitler halinde borçlarını ödeyecek.

HOTİÇ BORÇLARINI 2029’A KADAR ÖDEYECEK

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, bir kısım alacaklı vekili Hotiç Ayakkabı’nın iflasını istedi. Ancak mahkeme, şirketin borç ödeme planını içeren tasdik talebini kabul etti. Hürriyet’te yer alan habere göre Hotiç Ayakkabı, konkordato kapsamında yapılandırılan 285 milyon liralık borcunu alacaklılara 17 taksit halinde 8,5 yılda ödeyecek.

YEŞİL KUNDURA’YA 5 YIL SÜRE VERİLDİ

Yeşil Kundura ile ilgili karar ise 8 Şubat’ta çıktı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ndeki davada, şirketin konkordato talebini kabul edildi ve daha önce verilen tüm tedbirleri kaldırıldı. Karara göre Yeşil Kundura 100 milyon liralık borcunu 60 ayda 10 taksit halinde ödeyecek.

KONKORDATO, MAHKEME KARARIYLA BORÇ ERTELEME

Konkordato, ”borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma” olarak tanımlanıyor.

BÜYÜK FİRMALAR İFLAS KUYRUĞUNDA

Konkordato ilan eden binlerce şirket arasında Beta Ayakkabı, Eser Ayakkabıcılık, Kemal Tanca, Keskinoğlu Tavukçuluk, Makro Market, Karaca, Ekomar market zinciri, Ulusoy, Eminiş Ambalaj, Yörsan, mücevher şirketi Gilan, Angora Halı, Çekoil, 2008 yılında vergi rekortmeni Emay İnşaat, DSG inşaat, Remoil, Mendo İç Giyim, Türkiye’nin en büyük üç plastik boru üreticisinden biri olan Dizayn Boru, araç kiralama sektöründen Euronet Car Rental, Aker İnşaat da bulunuyor.

Özgecan gideli 6 yıl oldu ama Türkiye hala aynı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder