9 Şubat 2021 Salı

Boğaziçililer içini döktü: Türkiye’de istenmediğimi düşünüyorum!

Türkiye’nin en zeki gençlerinin tercih ettiği Boğaziçi Üniversitesi Erdoğan’ın hedefinde. Yüksek derecelerle Boğaziçi’ne giren öğrenciler bir video yayınladı: “Artık ülkemde dinlenmediğimi ve istenmediğimi hissediyorum. Ülkem adına çok üzgünüm!”

BOLD – Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla eski AKP’li milletvekili adayı Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepkiler dinmiyor. Boğaziçili öğrenciler ve akademisyenler, liyakatsiz atamayı protesto etmeye devam ediyor. Öğrenciler düşüncelerini açıkladıkları bir videoyla kendilerini ifade etti.

Öğrencilerden Ekin Derdiyok, “2 Ocak’tan beri yaşananlar beni Türkiye’de akademik kadroların liyakata göre değil sadakata göre doldurulduğu gerçeğiyle yüzleştirdi. Artık ülkemde dinlenmediğimi ve istenmediğimi hissediyorum. Ülkem adına çok üzgünüm” dedi.

Bengisu Kaynar isimli öğrenci ise “Boğaziçi İktisat bölümüne Türkiye üçüncüsü olarak girdim Türkiye’de kadın istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak hayalimdi. Demokrasiyi ve kurumumu savunduğum için sürekli terörist ilan edilmekten çok yoruldum. Artık ülkemde dinlenmediğimi ve istenmediğimi düşünüyorum. Ülkem adına çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Videoyu Boğaziçililerin kurduğu ‘pols302’ adlı grup hazırladı. Grup kendini şöyle tanımlıyor: “Burada, bir grup Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi olarak çoğunlukla ülke ve dünya gündemindeki siyasi, ekonomik ve toplumsal meselelere odaklı, yer yer teorik olabilen yazılar paylaşıyoruz. Yazının; tartışmayı, tartışmanın düşünsel zenginlik getirildiğine inanıyoruz. Hızlı tüketim çağında tahammül sınırının düşük olması bilinciyle de yazılarımızı olabildiğince kısa ve öz tutmaya çalışıyoruz.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder