12 Şubat 2021 Cuma

Amazonlar’da tespit edilen koronavirüsün yeni mutasyonu 3 kat daha bulaşıcı

Çin’den başlayıp tüm dünyaya yayılan koronavirüs değişim geçirmeye devam ediyor. İngiltere’de ortaya çıkan ve hızla bulaşan mutasyonun ardından yeni bir mutasyon da Amazonlar’da tespit edildi. Yeni mutasyon şu ana kadarki tespit edilebilen en bulaşıcı koronavirüs…

BOLD – Brezilya Sağlık Bakanı Eduardo Pazullo, Brezilya’da ortaya çıkan Amazon Mutasyonu’nun 3 kat daha bulaşıcı olabileceğini duyurdu. Pazullo yeni mutasyonu araştırdıklarını ifade etti.

YENİ MUTASYON AMAZONLAR’DA TESPİT EDİLDİ

Brezilya Sağlık Bakanı Pazuello’dan koronavirüsteki mutasyonla ilgili korkutan bir açıklama geldi. Pazullo, Amazonlar’da koronavirüsün yeni bir mutasyonunun tespit edildiğini ve kesin bir çalışma olmamakla birlikte yeni mutasyonun 3 kat daha fazla bulaşıcı olabileceğini söyledi. Pazullo, aynı zamanda yapılan testlerde mevcut aşıların, mutasyona karşı etkili olduğunu da belirtti.

YENİ MUTASYON DAHA BULAŞICI

Sao Paulo Üniversitesi profesörlerinden İmmünolog Ester Sabino liderliğindeki bilim insanlarından oluşan bir ekip, ocak ayında yaptıkları çalışmada Brezilya’nın Amazon bölgesindeki Manaus kentinde Kovid-19 testlerinden genomik verileri topladı. Yapılan çalışma sonucunda vakaların yüzde 42’sinin Güney Afrika mutasyonuna benzer yeni bir mutasyonun olduğunu tespit etti. Sabino, çalışma sonuçlarını hakkında yaptığı açıklamada bulunan mutasyonun daha bulaşıcı olduğunu tespit ettiklerini vurguladı.

Minik Hafsa annesine kavuştu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder