13 Şubat 2021 Cumartesi

26 büyükelçiliğe atama yapıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 26 ülkeye büyükelçi atadı. Kararname ile 22 ülkenin büyükelçisi merkeze çekilirken, yapılan kimi atamalar da dikkat çekti.

BOLD – Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 26 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı. Kararname ile 4 uluslararası örgüt daimi temsilcisi ile 22 ülke büyükelçisi merkeze alındı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan atama kararnamesi ile büyükelçisi merkeze çekilen ülkeler arasında Almanya, Fransa, İsviçre, İsrail, Lübnan ve Yemen gibi ülkeler de bulunuyor.

SABAH GAZETESİ YAZARINA YENİ GÖREV

Kararname ile yapılan atamalarda kimi isimler de dikkat çekti. Türkiye’nin, İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) Daimi Temsilcisi eski Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı merkeze çekildi. Yerine hükumete yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesinde, ekonomi yazıları yazan Prof. Dr. Kerem Alkin atandı.

MİLLİ GÜREŞÇİ MÜŞAVİR OLDU

Kararname ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda açık bulunan Spor Müşavirliğine Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül getirildi.

Kararname ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Rauf Engin Soysal, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Erdem Başçı, Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Kemal Madenoğlu, İsrail Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökdem merkeze alındı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Hatun Demirer, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Kerem Alkin, Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Elçi Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Acarsoy, Uruguay Doğu Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Hüseyin Müftüoğlu atandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder