12 Şubat 2021 Cuma

NBA’deki Türk derbisinde ikinci raunt: Kan ter içinde kazandı!

NBA’de iki Türk oyuncu Furkan Korkmaz ile Enes Kanter’in karşı karşıya geldiği ikinci maçı da Portland kazandı. Kaşı açılmasına rağmen oyuna devam eden Enes Kanter, galibiyeti Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi olan hasta tutuklu Alaattin Kaya’ya adadı.

MUHAMMET ALİ TOKSOY | BOLD NBA

NBA’de Batı Konferansında bulunan Portland Trail Blazers, Doğu Konferansının lideri Philadelphia 76ers’i bu kez evinde ağırladı. İki takım arasında Philadelphia’da oynanan ilk maçı Portland, 121-105 kazanmıştı. Karşılıklı basketlerle geçen ilk çeyrek, 37-36 Portland’ın üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğin sonuna doğru ribaunt mücadelesinde takım arkadaşının dirseği kaşına gelen Enes Kanter’in yüzü kan içinde kaldı. Soyunma odasında giden Enes Kanter’in tedavisi devre arasında tamamlandı ve 3. çeyrekte tekrar oyuna döndü.

FURKAN KORKMAZ’DAN 7 SAYI, 5 RİBAUND

Furkan Korkmaz’lı Philadelphia 3. çeyreği 93-89 önde tamamlamayı başardı. Son çeyrekte Portland, yıldız oyuncusu Damian Lillard ile maça ağırlığını koydu ve karşılaşmayı 118-114 kazanmayı başardı. Damian Lillard karşılaşmayı 30 sayı, 7 asistle tamamladı. Philadelphia’da 24 dakika süre alan temsilcimiz Furkan Korkmaz ise maçı 7 sayı 5 ribaund ile tamamladı.

‘TÜRK SAVAŞÇISI’ DOUBLE DOUBLE YAPTI

Kaşı ciddi bir şekilde açılmasına rağmen 3 dikişle karşılaşmaya geri dönen Enes Kanter, 32 dakika süre aldığı maçı 14 ribaund, 10 sayı, iki asistle, double-double yaparak tamamladı. Philadelphia’nın yıldız oyuncusu Joel Embiid’i etkili bir şekilde savunan Enes Kanter’e, maç sonrasında Portland taraftarlarından sosyal medyada büyük destek geldi. 2019 yılında sakat omuzuyla takımının Finale yükselmesine yaptığı büyük katkıda hatırlatılarak böylesine fedakar bir oyuncuya sahip oldukları için çok şanslı olduklarını vurguladılar. Enes Kanter ise maç sonrasında, “Gözüm iyi arkadaşlar, ben bir Türk savaşçısıyım ve küçük bir kesik benim parkede, takım arkadaşlarımla beraber olmamı engelleyemez” açıklamasını yaptı.

KANTER, GALİBİYETİ ALAATTİN KAYA’YA ADADI

Enes Kanter, sosyal medya hesabından attığı tweetle Philadelphia galibiyetini, Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaattin Kaya’ya adadığını söyledi. 70 yaşının üzerinde olan Kaya’nın böbrek yetmezliği, kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı olmasına rağmen hücreye kapatıldığını yazdı. Alaattin Kaya’nın suçsuz olmasına rağmen siyasi sebeplerle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını da Twitter’dan paylaştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder