12 Şubat 2021 Cuma

Erdoğan’ın Varlık Fonu yasak dinlemedi: 114 işçi sokağa atıldı

Salgın nedeniyle geçen yıl nisan ayında işten çıkarma yasaklandı. Bu karara rağmen Varlık Fonu bünyesindeki BOTAŞ, TANAP kapsamında çalışan 114 personelini kış ortasında işten çıkardı. İşten atılanların yerine 268 işçi alımı için ilan verildi.

BOLD – Başkanlığını AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Türkiye Varlık Fonu bünyesinde yer alan BOTAŞ, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında çalışan 114 personeli pandemi döneminde yasak olmasına rağmen işten çıkardı. İşçiler işten atıldıklarını evlerine gelen tebligatla öğrendi.

TEŞEKKÜR EDEREK İŞTEN ATTILAR

Çalışanlara gönderilen fesih bildirimde ise “TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü faaliyetlerinin sonuna gelinmiş olup, direktörlüğün tasfiye işlemleri başlamıştır. Gelinen noktada 29 Ocak 2021 tarihi itibariyle sonlanacağından TANAP Sistemi Arazi Edimi ve Kamulaştırma Hizmetleri Hizmet Alımı Sözleşmesinin ifası amacıyla belirli süreli olarak akdedilmiş iş sözleşmesinin süresinin 29 Ocak itibarıyla sona ereceği bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınız için teşekkür ederiz.” denildi.

KONU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Milli Gazete’nin haberine göre Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, işten çıkarmaları Meclis gündemine taşıdı. Karaduman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Karaduman, Bakan Dönmez’e şu soruları yönlendirdi:
– TANAP projesi direktörlük çalışanlarının işten çıkarılma sebebi nedir?
– Bu kapsamda iş akdi sonlandırılan toplamda kaç BOTAŞ çalışanı vardır?
– İşten çıkarmaların yasaklandığı bu süreçte BOTAŞ’ın çalışanlarının işine son vermesi nasıl mümkün olabiliyor?
– TANAP projesi kapsamında yaklaşık 7 yıl çalıştıktan sonra işten çıkarılan çalışanlarının maruz kaldığı mağduriyetin giderilmesi için Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?

114 İŞÇİ ATILDI, 268 İŞÇİ İÇİN İLAN VERİLDİ

Karaduman, çalışanlar kendilerinin kadroya geçirileceğini düşünürken işten çıkarıldıklarını söyleyerek, “Şimdi 268 personel alımı için ilana çıkıldı. Yandaşlar mı kadroya geçirilecek?” diye sordu. Karaduman, “7 yıldır sahada emek veren bu insanların emeğinin karşılığı işlerine son vermemek olmamalıdır. Derhal bu yanlıştan geri dönülmelidir” ifadelerini kullandı.

Minik Hafsa annesine kavuştu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder