9 Şubat 2021 Salı

Bakanı, dekanı, yazarı mafya babası Alaattin Çakıcı’yla tehdit yarışında

Siyasi bir kültür haline gelen muhalif kesimi tehdit halkasına bir yenisi daha eklendi. Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç, eylemdeki Boğaziçili öğrencileri “Biz gece vakti işi bitiririz” sözleriyle tehdit etti.

BOLD – Özellikle 15 Temmuz sonrası, Türkiye’de tehdit ve şiddet muhaliflere yönelik baskı aracı haline geldi. AKP ve ortağı MHP’yi eleştiren gazeteci, yazar ve siyasetçilerin sokak ortasında öldürülesiye dövülmeleri sıradanlaştı.

ÖLÜM LİSTELERİNİ AÇIKLADI

Canlı yayında muhalif komşularından oluşan ölüm listesini açıklayan Sevda Noyan hakkında savcılık kovuşturmaya gerek olmadığına kanaat getirdi.

NASIL İŞKENCE YAPILI ANLATTI

Türkiye gazetesinde çalışan AKP yanlısı Cem Küçük ise emniyette uygulanan işkence yöntemlerini canlı yayında anlatarak muhaliflere gözdağı verdi.

PEJMÜRDE EDERİZ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir çok siyasetçiyi tehdit etti. HDP ve TKP’li vekilleri sık sık tehdit eden Soylu, yerel seçimlerin ardından İstanbul’un yeni Başkanı olan Ekrem İmamoğlu’nu da “Başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz” sözleriyle tehdit etti.

ÇAKICI’NIN MEKTUPLARI

Organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Alaattin Çakıcı’nın siyasi krizlerde muhalif kesimi ölümle tehdit eden mektuplar kaleme alması gelenek haline geldi.

ABDESTLİ BİR GECE VAKTİ…

Son olarak Tekirdağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç, Boğaziçili öğrenci ve akademisyenleri tehdit etti. Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” ifadelerini kullandı.

Tepkilerin ardından yeni bir paylaşım yapan Kılıç, “Biz gece vakti işi bitiririz” ifadeleriyle 15 Temmuz’u kastettiğini belirterek kendini savundu.

Erdoğan ile ABD arasındaki kriz Baykar’a yaradı: İkinci atılım fırsatı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder