11 Şubat 2021 Perşembe

Minik Hafsa üç yıldır babasından altı aydır da annesinden ayrı

Cezaevlerine yönelik koronavirüs tedbirleri en çok ailesi tutuklu çocukları etkiledi. Aylardır anne ve babasını göremeyen 4 yaşındaki Hafsa’nın psikolojisi bozuldu.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Anne ve babası tutuklu çocuklar, koronavirüs nedeniyle aylardır ebeveynlerini göremiyor. 4 yaşındaki Hafsa bir yıldır babasını, 6 aydır da annesini ziyarete gidemedi. Kahramanmaraş’ta teyzesiyle birlikte kalan Hafsa, akrabalarının verdiği bilgiye göre sürekli annesinin ne zaman geleceğini soruyor, konuşmuyor ve iyice içine kapandı.

MAHKEMESİ YARIN

Fatma-Bilal Arslan, kızları Hafsa ile birlikte Çanakkale’de yaşıyorlardı. Boyacılık yapan Bilal Arslan, Şubat 2018’de tanık ifadelerine dayanılarak tutuklandı ve Çanakkale Cezaevine gönderildi. Ev hanımı Fatma Arslan hakkında da eşinin dosyası nedeniyle dava açılmıştı. Ancak tutuksuz yargılanıyor, haftada bir karakola gidip imza atıyordu. 1 Eylül 2020’da kendisi de tutuklanıp Kahramanmaraş Aksu E Tipi Cezaevine gönderilince 4 yaşındaki kızları Hafsa hem annesiz hem babasız kaldı.

Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 8 yıl 15 ay hapis cezasına çarptırılan Bilal Arslan hapse girdiğinde kızı daha 1 yaşındaydı. Yarın Çanakkale’de görülecek mahkemeye SEGBİS ile bağlanacak olan Fatma Arslan’a savcı “Ya itirafçı olacaksın, 5 kişinin ismini vereceksin ya da içeride yatacaksın” demişti.

PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORLAR

Türkiye’de anne-babası tutuklu birçok çocuk bulunuyor. Bir anda hem annesinden hem babasından ayrı kalan çocukların çoğu destek alıyor. Psikologların ifadesine göre anne-babasının kendisini terk ettiğini düşünün çocuklar agresifleşiyor, kendisine ve etrafına zarar veriyor, başka anne-baba arayışına giriyor ve asosyalleşiyor. 17 Şubat’ta dünyaya gelen Hafsa’nın da benzer tepkileri gösterdiğini söyleyen akrabaları, “biz ona bakıyoruz ama bu yaştaki bir çocuğun anne-babasına ihtiyacı var” diyor.

17 Şubat’ta dünyaya gelen Hafsa, yeni yaşını annesiyle kutlamak istiyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder