9 Şubat 2021 Salı

Erdoğan’ı yerli uçak kesmedi: Yerli ve milli roketlerle Ay’a gidiyoruz!

Seçimler öncesi vatandaşa daha önce yerli uçak, otomobil ve tank vaadinde bulunan Erdoğan bu sefer çıtayı yükseltti. Uzay Ajansı Tanıtım Toplantısında konuşan Erdoğan, yerli ve milli roketlerle “İnşallah Ay’a gidiyoruz” dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da Uzay Ajansı tarafından düzenlenen Milli Uzay Ajansı Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Cumhuriyetin 100. yılında Ay’a ilk teması gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Erdoğan: “İnşallah Ay’a gidiyoruz. Hazırlıklarına başladığımız Ay programıyla bu hedefi 2 aşamada tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

İki aşamalı çalışma sonunda Ay’da bilimsel faaliyetler yapabilen sayılı ülkelerden biri konumuna gelineceğini söyleyen Erdoğan: “Böylece medeniyet coğrafyamızın da sembolü olan hilali, al bayrağımızla Ay’a göndermenin gururunu milletimize yaşatacağız” diye konuştu.

UZAY LİMANI KURMA HEDEFİ

Uzaya erişimi sağlama ve bir uzay limanı işletmesi kurmayı da hedeflediklerini söyleyen Erdoğan: “Uzayda bağımsız güç olmanın yolu, uzaya erişimden geçiyor. Yerli ve milli roketlerimiz dünya yörüngesine ağır faydalı yük taşıyabilecek olgunluğa eriştirmemiz gerekiyor. En önemlisi de bir uzay limanı işletmesine sahip olmaktır. Uzay limanımızı en uygun coğrafyalardaki dost ve müttefik ülkelerle birlikte kurmayı planlıyoruz” dedi.

BİR TÜRK VATANDAŞI UZAYA GÖNDERİLECEK

Bir Türk vatandaşını uzaya göndermeyi de hedefler arasında sayan Erdoğan: “Eminim ki birçok kişi bu hayali kurarak büyümüştür. Belki aranızda hala bu hayalini sürdüren de vardır, hatta bayanlardan da ben adayım diyen vardır. Uzaya bir vatandaşımızı göndermeyi elbette bir turistik gezi olarak değil, gelecek nesillere yol gösterecek bir bilim misyonu olarak tasarlıyoruz. Uzaya gitme niteliklerine sahip bir kişiyi gönüllüler arasından seçerek gerekli eğitimleri almasını sağlayacak ve uzaya göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

DAMAT GİTTİ AMA FİKİRLERİ İKTİDARDA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan’ın açıkladığı uzay programı hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Öztrak, paylaşımında şunları söyledi: “Damat Cumhurbaşkanımız Ay’a 4 şeritli yol yapacağım dese inanacak seçmenimiz var demişti. Damat gitti ama fikirleri hala iktidarda. Erdoğan 2023’te ayla ilk temas müjdesini bu gece verdi. Ay yolunu açtı. Uçtu uçtu artık aya uçtu.”

SEÇİM ALAMETİ

Erdoğan’ın uzay hedefleri sosyal medyayı da salladı. Açıklamaları seçim alameti olarak gören İyi Partili Can Tuğsuz, “Amerikalılar 156 milyar dolara gittiler aya. Daha geçen sene millete IBAN verip para istediler,
Daha geçen ay vatandaşa ucuz ayçiçek yağı satmaya çalışıyorlardı. Nereye Milli Uzay Programı, millete pandemi yardımı yapın önce! Bunlar seçim alametidir arkadaşlar” dedi.

Muhalifleri tehdit yarışı başladı: Biz gece vakti işi bitiririz!

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder