13 Şubat 2021 Cumartesi

İş bulamayan üniversite mezunlarının sırtındaki yük 5.5 milyar liraya çıktı

5 milyon üniversite öğrencisinin Kredi Yurtlar Kurumu’na olan borçları, 5.5 milyar liraya kadar çıktı. Borçlara yıllık yüzde 19.2 faiz uygulanırken; CHP, 5 milyon öğrenciye ait borcun silinmesi çağrısında bulundu.

BOLD – 5 milyon üniversite öğrencisinin Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) olan borçları, yıllık yüzde 19.2 gecikme zammıyla beraber 5.5 milyar liraya kadar yükseldi.

İŞSİZ GENÇLER BORÇLARI DÜŞÜNÜYOR

Üniversite okuyan öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu’na ödemesi gereken borçlar 5.5 milyar liraya kadar çıktı. Borç miktarlarına her sene enflasyon oranın üzerinde üzerinde, yüzde 19.2 gecikme zammı ekleniyor. İşsizlikle boğuşan gençler, KYK borçlarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyor.

CHP BORÇLARIN SİLİNMESİNİ İSTEDİ

Söz konusu konuyla ilgili CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 5 milyon öğrenciye ait borcun silinmesi çağrısında bulundu. Ödenemeyen öğrenim kredisi borçlarının gençlerin kabusu olmaya devam ettiğini belirten Şevkin, “Her 3 üniversite mezunu gencimizden 1’i işsiz. Üniversiteyi bitirmelerine rağmen yıllarca iş bulamayan milyonlarca üniversite mezunumuz bir de hacizle karşı karşıya kaldı. İş bulamadığı için öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen gençlerimizin kanayan yarasına merhem olunmalı ve sosyal devlet ilkesinden hareketle bu borçlar silinmeli” dedi.

Berlin’den Ankara’ya “Her yer Boğaziçi her yer direniş” mesajı

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder