13 Şubat 2021 Cumartesi

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı ‘suni gündem’ ile vurdu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin artık Türkiye’yi yönetemediğini ve bu sebeple suni gündemlere sarıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu aya gitme ve yeni Anayasa tartışmalarını da suni gündem olarak yorumladı. Ankara-Washington ilişkilerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu “Biden’in önünde takla atmaya hazır olanlar da bunlar” dedi.

BOLD – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni Anayasa başta olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Kılıçdaroğlu, AKP’nin Türkiye’yi yönetemediği için suni gündemlerle halkı meşgul ettiğini vurguladı.

Birgün gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu “AKP şu anda Türkiye’yi yönetemiyor. Bu gerçeği herkes biliyor. Giderek derinleşen ve ekonomik buhrana dönüşen sorunların tartışılması istenmiyor. Ortaya belli konular gündem olarak atılıyor. Ayasofya bunlardan birisiydi, Ay’a çıkma tartışmaları, Anayasa tartışması bu nedenle” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’DAN VEKİL TRANSFERİ ÇIKIŞI

Yeni Anayasa çalışmaları için “kurucu” ifadesinin kullanılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu “Geriye dönmek istiyorlar bir anlamda. Ne olursa olsun AKP iktidarı artık Türkiye’yi yönetemiyor. Her alanda ciddi sorunlar var, Türkiye meşgul ediliyor” dedi. Türkiye’de halkın ana gündeminin Anayasa değil ekonomi olduğunun altını çizdi. Ayrıca AKP ve MHP’nin yeni Anayasa için Meclis’te yeterli çoğunluğa ulaşamadığının altını çizen Kılıçdaroğlu “Laiklik ilkesinin Anayasa’dan çıkartılacağını tahmin etmiyorum. Bu, Erdoğan ya da Devlet Bahçeli tarafından dillendirilmiş değil. Önemli olan bunun onlar tarafından dillendirilmesi. İkisi “Anayasa değişikliği gerekiyor” diyorlar, otursunlar yapsınlar. Daha önceki değişiklikleri kendi partilerinin mutfağında yapmadılar mı, yaptılar. Şimdi bunu parlamentodan geçirecek çoğunlukları yok. Ne yapacaklar? Belki daha sonra milletvekili transferi yapmayı düşünebilirler. Ahlakını yitirmiş bir anlayış, bu tür ahlaksızlıklara da başvurabilir… Seçim yasasında değişiklik düşünebilirler, Anayasa’da değişiklik düşünebilirler, başka yasalarda değişiklik düşünebilirler. Kendi konumlarını güvence altına almak isteyebilirler. Belki Erdoğan Anayasa değişikliği ile şöyle bir hedef de önüne koymuş olabilir, “Cumhurbaşkanlarının malvarlıkları hiç kimse tarafından araştırılamaz” diye. Kendi geleceğini güvence altına almak için buna benzer düzenlemeler de yapmak isteyebilir” dedi.

“ERDOĞAN KAZANABİLECEĞİNİ DÜŞÜNSE DERHAL SEÇİM YAPAR”

Kılıçdaroğlu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a erken seçim tartışmaları üzerinden de yüklendi. “Erdoğan, artık Türkiye’yi yönetemiyor. Acaba yerimi nasıl korurum, arayışı içinde… Erdoğan’ın bu saatten sonra Türkiye’ye verebileceği hiçbir şeyi yok. Ne yaparsa yapsın. Erken seçim de konuşuluyor. Erdoğan, kazanabileceğini düşünse derhal seçim yapar. Seçim konusunda biz de çalışıyoruz. Erdoğan çalışıyor ama biz duruyor değiliz. İstanbul’da bazı hakimler değiştirildi zaten biz onları yakından izliyoruz. Bir seçim hazırlığı düşünebilirler ama şu aşamada bir seçimin artı getirmeyeceğini Erdoğan da biliyor” dedi.

ERDOĞAN’A AY CEVABI: ARADA BİR VATANDAŞIN GÜLÜMSEMESİ LAZIM

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın “aya gitme” açıklamasını da değerlendirerek “En sonunda da Ay’a gidiyoruz masalı ile geldiler. Ay’a gidiyorlarsa gitsinler. Ay’a gidiyoruz dediler de biz karşı mı çıktık? Çıksınlar Ay’a… Arada bir vatandaşın gülümsemesi lazım. Bu gülümsemeye katkı sunduğu için de teşekkür edelim” ifadesini kullandı.

“BIDEN’Cİ DEĞİL TÜRKİYECİ’YİM”

ABD-Türkiye ilişkilerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu sert ifadeler kullandı. “Ben Biden’cı değil, Türkiyeci’yim. Biden’in seçim kampanyasına destek vermek için insan gönderenler bunlar değil mi? Biden’in önünde takla atmaya hazır olanlar da bunlar. ABD’ye gidip farklı konuşup Türkiye’de farklı konuşanlar bunlar. S-400’lerde Girit Modeli diye arayışa giren bunlar. Kim Biden’cı? Biz, Türkiye’nin çıkarlarını savunuyoruz ve her ülkeye saygı gösteriyoruz” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder