15 Temmuz 2021 Perşembe

15 Temmuz yıl dönümünde sosyal medyada ne konuşuldu?

Türkiye’nin en çok tartıştığı olay 15 Temmuz’un yıl dönümünde tiyatro diyenler ve diğerleri yine sosyal medyada kozlarını paylaştı. Melih Bulu’nun yerine Ahmet Hamdi Çamlı’yı isteyenleri Can Dündar uyardı. İşte en çok tartışılan gecenin 5. yıl dönümünde  sosyal medyada konuşulanlar.

BOLD – 15 Temmuz’un 5. yılında da o geceye ilişkin giderilmeyen soru işaretleri yüzünden vatandaşların kafası net değil. 15 Temmuz’un tiyatro olduğuna inananlarla darbe girişimi olduğuna inananlar kozlarını sosyal medyada paylaştı.

Melih Bulu’nun görevden alınması gibi günün önemli diğer gelişmeleri de sosyal medyada tartışma konusu oldu. İşte 15 Temmuz’da sosyal medyanın en çok konuştuğu konular:

15 TEMMUZ TİYATROSU

Sosyal medyada en çok tartılan konu ise haliyle 15 Temmuz oldu. ’15 Temmuz tiyatrosu’ etiketi geceye damga vurdu. 15 Temmuz’un gerçek bir darbe kalkışması olamayacak kadar çelişki içerdiğini savunan vatandaşlardan etikete on binlerce paylaşım geldi.

YELİZ BOĞAZİÇİ’NE REKTÖR OLSUN

Melih Bulu’nun sürpriz bir şekilde görevden alınması sosyal medyada en çok konuşulan bir diğer haber oldu. ‘Türkiye Gerçekleri’ adlı sosyal medya hesabının yaptığı bir espri ise gün boyu tartışıldı. Hesap, Boğaziçi Rektörlüğü için AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı’nın adının geçtiğini yazdı. Paylaşımlara cevap veren Çamlı, espri bir dille taban isterse olabileceği yönünde ifadeler kullandı.

Gazeteci Can Dündar, Çamlı’nın esprileri ciddi aldığını söyleyerek şaka yapılmamasını tavsiye etti.

ÇAKMA CAN DÜNDAR

Sosyal medyada konuşulan bir diğer konuda Barış Pehlivan’ın eski İstanbul Adliyesi binası önünde yaptığı haber oldu. Pehlivan’ın analiz, belgesel ve haberleri şiirsel anlatımıyla seslendiren Can Dündar’ı taklit çabası takipçilerinin gözünden kaçmadı.

15 Temmuz’da dağıtılan kayıp silahlar TBMM tutanaklarında

 

15 Temmuz yıl dönümünde sosyal medyada ne konuşuldu? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder