15 Temmuz 2021 Perşembe

Erdoğan’ın görevden almasına inanamadı: Peki bundan şeyin haberi var mı?

Bu yıl başında Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alındı. Görevden alındığından haberi olmayan Bulu, sosyal medya hesabından “Peki bundan şeyin haberi var mı, mesela benim” paylaşımı yaptı. Kararın gerçek olduğunu öğrenince paylaşımını sildi. Bulu’nun yerine atama yapılmadı.

BOLD – Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne dışarıdan atanan Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı. Bulu’nun görevden alındığından haberinin olmaması dikkat çekti.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ocak ayında dışarıdan Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alındı. Bulu’nun yerine herhangi bir atama gerçekleşmedi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

PAYLAŞIMINI SİLMEK ZORUNDA KALDI

Bulu, daha önce hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlarken söylediği “Peki bundan şeyin haberi var mı, mesela benim” yazdığı postuna göndermeye bulunarak “Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır” dedi. Bulu, paylaşımını kısa bir süre sonra sildi. Bulu, ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir fotoğrafını yorumsuz olarak paylaştı.

BOĞAZİÇİLİLER: DIŞARIDAN ATANACAK YENİ KAYYUMU DA KABUL ETMİYORUZ

Bulu’nun görevden alınmasıyla 7 aydır kayyum rektöre karşı direnen Boğaziçililer yeni rektör için seçim istedi. Boğaziçi Dayanışması’nın açıklamasında “Bir gece yarısı atanan kuklanın, başka bir gece yarısı görevden alınması bir kazanımı değil, yalnızca yönetememe krizini ve sarayın acziyetini ifade eder” denildi. Boğaziçililer, “İlk günden itibaren direnişimizin kişilerle değil, tepeden inme atamalar ve kayyum düzeniyle ilgili olduğunu tekrarlıyoruz! Bütün üniversitelere ve belediyelere atanan kayyumlara karşı mücadelenin tavizsiz bir çizgide devam etmesi gerektiğini savunuyoruz! Melih Bulu’nun yerine atanacak, Boğaziçi içinden veya dışarıdan yeni bir kayyumu kabul etmiyoruz. Üniversitenin tüm bileşenlerini seçime çağırıyoruz” dedi.

“KRİZ 6 AYDA BİTER” DEMİŞTİ

Bulu’nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi’nde protesto gösterileri düzenlenmişti. Protestolara diğer üniversitelerden de destek gelmişti. Akademisyenlerin protestoları, her gün rektörlük önünde sürüyor. Eylemlerde 500’den fazla öğrenci gözaltına alınmıştı. 1 Ocak’ta göreve getirildiğinden beri öğrenci, mezun ve akademisyenlerin protesto ederek istifaya çağırdığı Bulu, “Asla istifayı düşünmüyorum” diyerek, ‘bu krizin altı ay içinde biteceğini öngördüğünü, öyle de olacağını’ ifade etmişti.

 

melih-bulu-gorevden-alindi-899216-1.

 

5 yıldır çözülemeyen düğüm: 15 Temmuz

Erdoğan’ın görevden almasına inanamadı: Peki bundan şeyin haberi var mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder