16 Temmuz 2021 Cuma

Hükumet, bayram öncesi halktan para istedi

Kurban Bayramına hazırlanan halk, bayram öncesi Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gelen maille şok oldu. Bakanlık, kurban için hazırlık yapan halktan, kamu borçlarını yapılandırmalarını istedi.

BOLD – Halka yeni çıkan “7326 Yapılandırma Kanunu” hakkında bilgilendirme maili gönderen Hazine ve Maliye Bakanlığı, halktan kamuya olan borçlarını yapılandırmalarını istedi.

AMAÇ SALGININ EKONOMİYE ETKİLERİNİ AZALTMAK

Bakanlıktan gönderilen mailde, kanunun koronavirüs salgının, ülke ekonomisine etkilerini azaltmak, istihdamı ve üretimi korumak ve vatandaşların salgından etkilenmesini en aza indirmek, kamu finansal dengesini korumak ve sürdürülebilir kılmak adına TBMM tarafından kabul edildiğine dikkat çekildi.

MASKE, SOKAĞA ÇIKMA CEZALARI DA İSTENDİ

7326 sayılı Yapılandırma Kanunu ile halka yeni imkânlar getirildiği belirtilen mailde, vergi ve ceza borçları, SGK prim borçlarının yapılandırılmasının yanı sıra matrah ve vergi artırımı, inceleme ve tarhiyat aşamasında bulunan kamu alacaklarına başvuru, işletme kayıtlarının düzeltilmesi, pişmanlıkla beyan, davalı borçların sonuçlandırılması, yeniden değerleme, Motorlu Taşıtlar Vergisi, öğrenim ve katkı kredileri, trafik idari para cezaları ve çoğunluğu pandemi sürecinde kesilen maske, mesafe gibi idari para cezalarının ödenebileceği hatırlatıldı.

BORCU OLMAYANLARA DA GÖNDERİLDİ

Borcu olsun olmasın tüm e devlet kullanıcılarına gönderilen bu mesajda ayrıca 36 ay taksitlendirme yapılabileceği gibi peşin ödemelerde belli oranlarda indirim de sağlandığına vurgu yapıldı. Kanundan faydalanmak için son tarihin 31 Ağustos 2021 olduğu vurgulandı.

HAZİNE’DE PARA KALMADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre Hazine’nin nakit açığı 150 milyar lirayı aştı. Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervi yok edilirken, bankanın “kefen parası” olarak nitelendirilen 41 milyar liralık ihtiyat akçesini de harcandı. Hükumet, iç ve dış piyasada rekor faizlerle borçlanmayı sürdürüyor. Hazine geçen yıl 240 milyar lira borçlandı. Borç stoku hızla artan Hazine geçen bu borçlar için 121 milyar lira faiz ödedi. Hazine’nin bu yıl ödeyeceği faiz miktarının ise 180 milyar lirayı geçmesi bekleniyor.

 

Ahmet Şık ‘büyük kayıp’ için Hakan Fidan’ı işaret etti: O gece Binali Yıldırım öldürülecekti

 

Hükumet, bayram öncesi halktan para istedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder