15 Temmuz 2021 Perşembe

Ali Erbaş’a zor soru: Zulme rıza gösterenlere mi imam denir?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gülen Hareketi temsilcileri için “imam” ünvanının kullanılmasının kabul edilemez olduğunu öne sürdü. Erbaş’ın bu açıklaması “Zulme ve vakıf malına çökülmesine rıza gösterenlere mi imam denir?” sorusunu akıllara getirdi.

BOLD – 15 Temmuz nedeniyle mesaj yayımlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, imam ünvanının Hz. Peygamberin en önemli vasıflarından birisi olduğunu belirterek, “imam” isminin Gülen Hareketi temsilcileri için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu öne sürdü.

GÜLEN HAREKETİ’Nİ YAKINDAN TANIYOR

Gülen Hareketi’ni yakından tanıyan, geçmişte Gülen Hareketi’ne ait Kültürlerarası Diyalog Platformu’nda (KADİP) yönetim kurulu üyeliği yapıp Kimse Yok Mu Derneği toplantılarına katılan Erbaş, 15 Temmuz nedeniyle Gülen Hareketi’ni hedef aldı. “İmam” ünvanının Gülen Hareketi temsilcileri için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu öne süren Erbaş, herkesi bu konuda dikkatli olmaya davet etti.

VAKIF MALINA ÇÖKMELERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMADI

Katıldığı toplantılar ve verdiği hutbelerde vakıf malının dokunulmazlığına vurgu yapan Erbaş, 15 Temmuz sonrasında kapatılan toplantılarına katıldığı başta Kimse Yok Mu Derneği olmak üzere binlerce Gülen Hareketi’ne yakın dernek ve vakıfların mallarına çökülmesi konusunda bir açıklama yapmaması dikkat çekti. 15 Temmuz sonrası Gülen Hareketi mensuplarının 32 milyar dolarlık mal varlıklarına el konuldu.

HAPİSTEKİ BAŞÖRTÜLÜLERİ HİÇ GÜNDEM YAPMADI

Diyanet camiasının en çok kullandığı Efendimiz’e (SAV) ait “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” hadisine rağmen Erbaş’ın, 15 Temmuz sonrasında çocukları ile birlikte hapse atılan onbinlerce başörtülü kadınla ilgili hiç bir açıklama yapmaması ise dikkat çekti. Diyanet’in zulümle ilgili olan son hutbelerinden birinde müminin zulme taraftar olamayacağı, zulüm karşısında susamayacağı ifade edilmesine karşın 15 Temmuz sonrasında mağdur edilen milyonlarca kişi ile ilgili Diyanet’ten herhangi bir açıklama yapılmadı.

Zorlu yolculuğun belgeseli: 40 yıllık hatırayı silerek geçtim Meriç’ten

 

Ali Erbaş’a zor soru: Zulme rıza gösterenlere mi imam denir? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder