16 Temmuz 2021 Cuma

Süleyman Soylu’nun kuzeni 15 liralık malı devlete 1.000 liraya sattı

Konuşmalarını “vatan”, “millet”, “bayrak” ile süsleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun 15 TL’lik ürünü devlete 1.000 liraya sattığı ortaya çıktı.

BOLD – Hastanelere milyonlarca TL’lik tıbbi malzeme sattığı ortaya çıktıktan sonra istifa etmek zorunda kalan kuzen Mehmet Soylu’nun firması ile ilgili skandallar patlak vermeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni ile ilgili iddiaları ilk kez TBMM gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, firmanın nisan ayından bu yana 15 TL’lik medikal ürünü SGK’ya bin TL’ye sattığını ifade etti.

FİRMA İLE İLGİLİ ŞİKAYET YAĞDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu, yönetim kurulu üyeliği yaptığı RD Global/Invamed firmasının hastanelere milyonlarca TL’lik malzeme sattığının ortaya çıkması üzerine geçen ay şirketten istifa etti. CHP Milletvekili Emir, Soylu ile ilgili iddiaları SGK kayıtlarıyla belgelendirerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu. Emir, firma ile ilgili son bir buçuk yılda SGK’ya farklı firmalar tarafından 50’nin üzerinde dilekçe yazıldığını ve bunların hiçbirine yanıt verilmediğini dile getirdi.

DEVLETE UYGUN OLMAYAN ÜRÜNLER SATMIŞ

Emir, “RD Global/İnvamed firması, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kodu tanımına uygun olmayan ürünler veriyor ve bu yolla haksız kazanç elde ediyor. Bu ürünlerden biri de KV1381 SUT kodu ile eşleşmesi yapılan vasküler kateter giriş kiti. ÜTS üzerinden baktığımızda piyasa değeri yaklaşık 15 TL olan bir ürünün yer aldığını görüyoruz. Oysa, aynı kodun Sağlık Uygulama Tebliği’ndeki (SUT) karşılığında kalp-damar cerrahisinde vasküler bozuklukların tedavisinde kullanılan valvülotom kataterin yer aldığını görüyoruz. Bu ürün için firmaya ödenen miktar ise adet başına bin TL” dedi.

HİNDİSTAN’DAN ALINIP İRAN’DA PAKETLENMİŞ

Firmanın AKP ile ilişkilerinin Mehmet Soylu ile sınırlı kalmadığını da ifade eden Emir, bir başka ilişkiye daha dikkat çekti. RD Global/İnvamed firmasının ilaçla ilgili distribütörlüğünü DFL Pharma&Medical’in yaptığını vurgulayan Emir, “Bu firmaya baktığımızda da yine bir AKP’li görüyoruz. Firmanın CEO’su AKP Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Bölükbaşı. Firmanın Hindistan’da üretilen ve Hint menşeli olduğu için aslında Türkiye’de tercih edilmeyen ürünleri, İran’da paketlettirdiği ve bu ilaçların İran menşeli ilaçlarmış gibi Türkiye’ye getirilmesini sağladığı iddia ediliyor. Tüm bu usulsüzlüklere SGK’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında hangi yetkililer göz yumuyor? Bu iddiaların ivedilikle araştırılması gerekiyor” dedi.

SOYLU’NUN SUÇLU ALBÜMÜ KABARIK

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in mayıs ayında başladığı açıklamalar sonrası Bakan Soylu’nun doğrudan kendileri ya da yakınları suça karışmış kişilerle çektirdiği fotoğrafların sayısı her geçen gün artıyor. Peker’in adamları başta olmak üzere, yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgun yapıp yurtdışına kaçan Thodex’in sahibi Fatih Faruk Özer, Suriye’de cinayetler işleyen selefi örgüt mensubu, kadın katilleri, cenazeye saldıran ve silahla halka saldıran kişilerin Soylu ile fotoğrafları bulunuyor.

 

Önce Akbank şimdi Ziraat: Halkı kötü senaryoya mı hazırlıyorlar?

 

Süleyman Soylu’nun kuzeni 15 liralık malı devlete 1.000 liraya sattı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder