17 Temmuz 2021 Cumartesi

Hilal Kaplan’ın TRT yönetimine girmesine Sözcü yazarından tepki: Yutuş TRT dizisi başlıyor

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın TRT yönetimine girmesine Gazeteci Murat Muratoğlu sert tepki gösterdi. 2020 yılında milletin cebinden TRT’ye 3 milyar 835 milyon lira ödendiğini kaydeden Muratoğlu, “Kimlerin cebine akıyor bu para? Yazlık sarayı savunarak göze girip yönetime atanan yandaş maaşlarına…” dedi.

BOLD- Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu görevden alan bildiriye imza atan Pelikan grubu üyesi Hilal Kaplan’ın TRT’ye atanma tartışması sürüyor.

‘Yeni dizi: Yutuş TRT’ başlıklı yazı kaleme alan Sözcü gazetesi yazarı Muratoğlu, “Diriliş, uyanış, yükseliş, dikiliş gibi dandik gaz veren dizilerin yanı sıra AKP propagandasına harcanmak üzere TRT’ye ödenen vergiler inanılmaz boyutlara ulaştı” ifadeleri kullandı.

EURO ÜZERİNDEN BANDOL PARASI ÖDÜYORUZ

Muratoğlu, vatandaşın cebinden TRT için alınan ücretlerin artacağını kaydederek şunları kaydetti: “Geçen yıl millet salgında parasızlıktan kırılırken, TRT cebine elektrik payından 1 milyar 215 milyon lira, bandrolden ise 2 milyar 620 milyon lira koydu. Toplamda 3 milyar 835 milyon lira savruldu. Hepimiz Euro ile kazanıyoruz ya… 2020 yılından geçerli olmak üzere, yeni bandrol ücretleri Euro ile belirlendi. Kurum kara delik gibi… Baktılar, olmayacak, TRT için bir yasa çıkarttılar, içine ne varsa kattılar. Nasıl da uyanıklar! “İnternet üzerinden yayın alan” tabirini de araya kaynattılar. Sadece telefon ve bilgisayarların internete bağlandığını düşünüyorsunuz ama gelecek 10 yıl içinde evinizde bu haracın kesileceği en az 15 cihaz olacak. Kim bilir kaç yandaş kaçıncı maşını alacak…”

AKP’NİN ÖZEL YAYIN ORGANI TRT

TRT’nin muhalefete yer vermediğini de hatırlatan Muratoğlu, AKP’yi övmek için seçim öncesi Osman Öcalan’ın TRT ekranlarına çıkarıldığını hatırlattığı yazısını şöyle bitirdi: “Kamu televizyonu bir partinin özel yayın organı gibi çalışacak. O parti kendine muhalif kim varsa terörist, mihrak ilan edecek. TRT de o mihraklardan para toplayıp yayın yapacak! Kurum, değirmen gibi para öğütüyor. Sivilceye sürülecek kadar da fayda sağlamıyor. “Madem parasını veriyoruz, neden seyretmiyoruz?” diye düşünmeyin.”

Türk Şeker’in arazileri parsel parsel satılıyor

Hilal Kaplan’ın TRT yönetimine girmesine Sözcü yazarından tepki: Yutuş TRT dizisi başlıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder