14 Temmuz 2021 Çarşamba

7,5 aylık hamile Huriye Acun bir haftadır tek kişilik hücrede

Doğumuna 1,5 ay kalan Huriye Acun, bir haftadır tek kişilik hücrede tutuluyor. Hastaneye götürülen Acun’a doktor, vücudunda enfeksiyon başladığını ve erken doğum yapabileceğini söyledi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Geçen hafta çarşamba günü tutuklanıp Konya E Tipi Cezaevine gönderilen 7,5 aylık hamile Huriye Acun bir haftadır tek kişilik hücrede tutuluyor. Dün eşiyle telefon görüşmesi yapan Uğur Acun, hem eşinin hem bebeğinin tehlike altında olduğunu söyledi.

“SESİ İYİ DEĞİLDİ, DOKTOR ERKEN DOĞUM DEDİ”

Eşinin vücudunda enfenksiyon başladığını belirten Uğur Acun, “Eşim telefon etti. Sesi iyi değildi, cezaevi doktora sevk etmiş. Doktor ‘Enfeksiyon başlamış vücudunda. Bu durum çok sıkıntılı bebek açısından. Erken doğum olabilir demiş'” dedi.

Doktora gittiği için karantina süresinin uzatıldığını da ifade eden Acun, “Hücrede tek kalıyor. Doktora gittiğinden 25 günlük karantina baştan başlamış maalesef. Havalandırma hiç yokmuş” ifadelerini kullandı.

“GEÇEN HER GÜN RİSKLERİ BÜYÜTÜYOR”

Tutukluluğuna itiraz için Yargıtay’a başvurduklarını ifade eden Acun, “Eşimin dosyası Yargıtay’da olduğu için itirazımızı bu makama ilettik. Bebeğin yaşamsal risklerini ve 7,5 aylık hamile eşim Huriye Acun hakkındaki riskleri sunduk ve yasaların uygulanmasını istedik. Şimdi sesimizi duyurup bir an önce karar vermelerini bekliyoruz. Geçen her gün riskleri büyütüyor” diye yazdı.

“İLK HAMİLELİĞİNDE GÖZALTINA ALINMIŞTI”

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında yargılanan Huriye Acun, ilk çocuğu Umut’a da 7 aylık hamileyken 2016’da gözaltına alınmış, hamilelik gerekçesiyle imza şartıyla serbest bırakılmıştı.

Uğur Acun eşinin neden tutuklandığını KHK TV’ye şöyle anlattı:

“Eşimin hükmü kesinleşmedi henüz. Tutuklu durumunda. Eşim uzun süre köyde yaşadı. Herhangi bir yapılanmanın içinde değildi. Konya’nın güney sınırına bağlı bir köyde yaşadı. Dedesine baktı. Yaklaşık 3-4 senedir orada. Normalde yargılandığı Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi hükümle birlikte tutuklanmasına karar verdi. Daha sonra İstinaf Mahkemesi kararı bozdu. Tekrar yargılandı ve adli kontrol şartı kararı verildi. Herhangi bir yakalama kararı yoktu hakkında. Beklemediğimiz bir şekilde birdenbire tutuklandı.”

Huriye Acun gözaltına alındığı gün, Konya Adliyesi, 7 Temmuz 2021.

7,5 aylık hamile öğretmen Huriye Acun’u cezaevine attılar

7,5 aylık hamile Huriye Acun bir haftadır tek kişilik hücrede yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder