17 Temmuz 2021 Cumartesi

Aleyna Çakır’ın ölümünün bir numaralı şüphelisi Ümitcan Uygun tahliye edildi

Aleyna Çakır’ın ölümünün bir numaralı şüpheli olan ve uyuşturucu madde kullandıkları görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından tutuklanan Ümitcan Uygun, tahliye edildi.

BOLD – Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in, geçen yıl 3 Haziran’da Keçiören’deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun tahliye edildi.

Aleyna Çakır’ın ölümünden yaklaşık 3 ay önce şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un, iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler üzerine 10 Ocak’ta gözaltına alınan Ümitcan Uygun, mahkeme tarafından ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek’ suçundan tutuklanmıştı

Ümitcan Uygun’un avukatının itirazı üzerine yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan Uygun, Ankara 1’inci Sulh ceza Mahkemesi kararıyla dün gece tahliye edildi. Tahliye kararını Uygun’un avukatı Çağatay Cengiz, Twitter hesabından duyurdu. Cengiz, “Hukuka aykırı olarak 6 aydır tutuklu olan müvekkilim Ümit Uygun tahliye oldu” ifadelerini kullandı.

MAHKEME İDDİANAMEYİ REDDETTİ

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Uygun hakkında uyuşturucuya ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından iade edildiği belirtildi. İddianamede şüpheliler Ümitcan Uygun ve yanındaki kadınlardan Fadime Büşra G.’nin, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşarak, ‘uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek’ suçunu işledikleri belirtilmişti. Şüphelilerin 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Ümitcan Uygun hakkında Sema Esen’in ölümüyle ilgili soruşturma ise sürüyor. Ölümünden yaklaşık 3 ay önce, 17 Nisan’da Sema Esen’e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri sosyal medyada canlı yayınlayan Uygun ve o sırada evde bulunun arkadaşı Enes Ö. hakkında ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘tehdit’ suçlarından açılan dava da devam ediyor. Uygun ve Enes Ö. bu davada tutuksuz yargılanıyor.

Ahmet Hakan’dan 5 ayda Melih Bulu çarkı

Aleyna Çakır’ın ölümünün bir numaralı şüphelisi Ümitcan Uygun tahliye edildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder