13 Temmuz 2021 Salı

‘Savcılar lal olmuş’ diyen muhalefete Silivri hatırlatması

Sedat Peker’in gündeme getirdiği kayıp silahlara ilişkin önerge, AKP ve MHP’nin oylarıyla TBMM Genel Kurul’da reddedilirken, sosyal medyada silahların bulunması için kampanya düzenlendi. Savcıları görevini yapmamakla eleştiren muhalefete ise takipçileri, Silivri’de yatan savcı ve hakimleri hatırlattı.

BOLD – Sedat Peker’in iddiaları sonrası HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, 15 Temmuz ve sonrasında kayıp veya envanter dışı olduğu ve sivil vatandaşlara dağıtıldığı iddia edilen silahların akıbetinin araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

HDP gelen açıklamada, “15 Temmuz sonrası dağıtılan kayıp silahların bulunması, bu konuda gerekli incelemenin yapılması için Meclis araştırması açılması amacıyla verdiğimiz önerge, AKP- MHP oylarıyla reddedildi. İktidar kayıp silahların üstünü örtmeyi tercih etti” ifadeleri kullandı.

Türkiye bir süredir kayıp silahlar konusunu tartışıyor. 20 tugayı donatacak kadar silahın kaybolduğu iddiası sosyal medyanın da gündeminde. ‘100 bin silah nerede’ etiketiyle düzenlenen kampanya viral oldu. Vatandaşlar savcıları göreve davet etti.

İyi Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkan da yargının henüz harekete geçmemesine tepki göstererek, “Savcılar lal olmuş koca ülkede” paylaşımı yaptı. Takipçileri, Türkkan’a Silivri’de yatan savcı ve hakimleri hatırlattı.

BİR KERE YANLARINA GİTMEDİNİZ

Muhalefetin şikayetlerini yersiz bulan Prof. Dr. Muhittin Akgül, “Artık bu sözü söyleme hakkınız yok sizin! Zira bir kez olsun, o aradığınız savcılardan birini bile dile getirmediniz, hapiste ziyaretine gitmediniz veya bir kez olsun mahkemesinde bulunmadınız!” ifadelerini kullandı.

Asaf adlı kullanıcı, “Birlikte lal ettiniz, işinize böyle geldi. 5 bin yargıç bir gecede terörist ilan edip zindana atıldı” derken, Ömer Yavuz adlı takipçi de, “Sayın vekil savcılar lal olmadı savcılar olmayan suçlarla içeri alınırken onlara sahip çıkmadınız .çoğunun eşleri ,çocukları bile hapse atıldı. şimdi görevini yapacak savcı arıyorsunuz. kim sonunun Silivri olacağını bile bile soruşturma açar” diye konuştu.

Gülen Hareketi’nin önemli isimlerinden Mehmet Ali Şengül ebediyete uğurlandı

‘Savcılar lal olmuş’ diyen muhalefete Silivri hatırlatması yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder