15 Temmuz 2021 Perşembe

15 Temmuz’da dağıtılan kayıp silahlar TBMM tutanaklarında

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıkladığı 15 Temmuz öncesinde ve sonrasında AKP’lilerce dağıtılan kayıp silahlar TBMM tutanaklarına girdi. Milletvekilleri kayıp silahların kimlerde olduğunun ve sayısının açıklanmasını istedi.

BOLD ANALİZ – HDP’den sonra CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve bazı milletvekilleri “15 Temmuz darbe girişimi sırasında dağıtılan ve hâlâ kayıp durumda bulunan silahların akıbetinin belirlenmesi” amacıyla 14 Temmuz 2021 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Meclis araştırması önergesi verdi. Önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

KAYIP SİLAHLARLA YAPILANLARI TEK TEK SIRALADI

Önergeyi veren Taşçıer’in Meclis Genel Kurul’undaki konuşması tutanaklara geçti. Devletin resmî verilerine göre kayıp silah sayısının 106 binden fazla olduğunu kaydeden Taşçıer, “Evet, bu, bugünün sorunu değil. Diyeceksiniz ki: “1944 yılından beri var.” Ama ortada şöyle bir gerçeklik var: 15 Temmuz darbe girişimi sırasında birileri tarafından dağıtılan ve akıbeti belli olmayan bu silahlardan biriyle Ankara Çubuk’ta bir cinayet işlendi ve katil, silahı 15 Temmuz günü Ankara Emniyet Müdürlüğünün önünde dağıtılırken aldığını söyledi.” diye konuştu.

KAYITLI OLMAYAN SİLAHLAR KİMLERE VERİLDİ

Türkiye’nin başka bir skandalla daha karşı karşıya olduğunu aktaran Taşçıer, “Sadece envantere kayıtlı olan kayıp silahlardan değil, kayıtlı olmayan silahların da dağıtıldığının iddiasıyla karşı karşıyayız, bu iddiayı ortaya atan da eski yol arkadaşınız. Ve bunlar öyle tabanca falan değil, bildiğiniz suikast silahları olduğundan, uzun namlulu silah olduğundan bahsediliyor” ifadeleri kullandı.

ZAMANI GELDİĞİNDE BEDAVA DAĞITILACAK

“Ortada kaybolan silahlar var, kayıtlı veya kayıtlı olmayan silahlar var” diyen Taşçıer, kayıp silahlarla ilgili kamuoyuna yansıyan gerçekleri tutanaklara geçirdi:  “Bir taraftan da devletin televizyonuna çıkıp “15 Temmuzda hevesimiz kursağımızda kaldı, elimizde listeler var.” 50 kişiyi indirebileceğini söyleyenler var. Birileri silahları gömdüğünü ve zamanında gömdükleri yerden çıkaracağını söyleyenler var. Ve yine, elinde bu silahlarla poz verirken altına biri şöyle yorum yazmış, demiş ki: “Bu silahlara nereden ulaşabiliriz?” Cevap olarak da “Hiç merak etmeyin, zamanı gelince bedava olarak dağıtılacak.” demiş.”

KAYIP SİLAHLARIN HESABI 15 YIL GEÇSE DE SORULACAK

Şimdi, biliyorum bu önergeyi reddedeceksiniz ama herkes şundan emin olsun: Kimse bu kaybolan silahlarla verdikleri pozlarla yaptıkları tehditlerle korku salabileceğini düşünmesin. On beş yıl zaman aşımı var, erken ya da zamanında yapılacak ilk seçimde iktidarımızda yargı bağımsızlaşacak ve bu silahların akıbeti ve işlenen suçların hepsinin hesabı tek tek sorulacak.

GAZETECİLER, AKADEMİSYENLER TEHDİT ALTINDA

Kayıp silahlarla ilgili söz alan HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç ise herkesin tehdit altında olduğunu ifade etti. Koç, “Bu, mevcut olan “kayıp silahlar” denilen bu silahlar nedeniyle toplum ciddi bir şekilde bir baskı altındadır. Fikirlerini ve tepkilerini barışçıl bir yöntemle dile getiren akademisyenler, gazeteciler, sivil toplum örgütleri, siyasetçiler, demokratik mücadele gösteren bütün herkes şu anda tehdit altındadır. Bu nedenle “kayıp silahlar” denilen bu silahların bulunması gerekiyor.” diye konuştu.

kayıp silahları araştırma önergesi

15 Temmuz’da dağıtılan kayıp silahlar TBMM tutanaklarında yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder