14 Temmuz 2021 Çarşamba

TRT’den yönetim değişince Troliçe lakaplı Hilal Kaplan yönetime girdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın arkadaşının başında olduğu TRT’de yönetim değişti. Bilal’in arkadaşının yerine damat Berat Albayrak’a yakın bir kadronun iş başına gelmesi dikkat çekti. Yönetim kurulu 7 kişiden 9 kişiye çıkarılırken, “Troliçe” lakaplı Hilal Kaplan Öğüt de yönetime girenler arasında yer aldı. 

BOLD – Bilal Erdoğan’ın arkadaşı İbrahim Eren TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü görevlerinden alındı. TRT Genel Müdürlüğüne SETA’dan Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Prof. Dr. Ahmet Albayrak atandı. 7’den 9’a yükseltilen yönetim kurulu üyeliklerinden birine “Troliçe” lakaplı, “Pelikan” ekibinden Hilal Kaplan Öğüt’ün atanması dikkat çekti.

KAMUDA TASARRUF İSTEYEN SARAY,  YENİ “ARPALIK” OLUŞTURDU

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kısa süre önce yayımlanan genelgeyle kamuda yapılması istenen tasarrufa Saray’ın uymaması dikkat çekti. Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin TRT “Yönetim Kurulu” başlıklı 536. maddesi yeniden düzenlenerek TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi. Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı. Yeni düzenlemeyle, önceki yönetmelikte “Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır” ibaresiyle aynı isim tarafından yürütüleceği belirtilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları ayrıldı.

TROLİÇE YÖNETİM KURULUNDA

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan kararla, TRT Genel Müdürlüğüne Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Ahmet Albayrak atandı. İbrahim Eren, 2013’te TRT Genel Müdür Yardımcısı, Temmuz 2017’de ise TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atanmıştı. Mükerrer sayıda yer alan kararla TRT Yönetim Kurulu üyelerinin ataması da yapıldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan TRT’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Doç. Dr. Oğuz Göksu, Atakan Yılmaz, Mücahid Eker, Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Hilal Kaplan Öğüt, Meryem İlayda Atlas Çetin, Doç. Dr. Veysel Kurt.”

TRT’YE SETA’CI GENEL MÜDÜR

Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu. Sobacı, yüksek lisansını (2005) ve doktora (2009) eğitimini Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2013 yılında doçent ve 2020 yılında profesör olan Sobacı, uzmanlık alanları olan kamu yönetiminde reform, kamu politikası ve sosyal medya-siyaset ilişkisi üzerine çalışmalar yaptı. Sobacı, 2015-2018 yılları arasında düşünce kuruluşu SETA’da iç siyaset alanında çalışmalar yürüttü. 2018-2021 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcılığı görevinde bulan Prof. Dr. Sobacı, 2019-2021 yılları arasında Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü.

TRT’YE RESSAM YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Ressam Bob programıyla hafızalara kazınan TRT’nin yönetim kurulu başkanlığına bir ressam atandı. 2003 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Ahmet Albayrak, 2005 yılında yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında, 2008 yılında ise sanatta yeterliğini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında tamamladı. Albayrak’ın eserleri İstanbul Modern, Proje4L Çağdaş Sanat Müzesi, Moskova Modern Sanatlar Müzesi (MMOMA) ve Cambridge Üniversitesinin yanı sıra İngiltere, Almanya, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Meksika, Rusya, Makedonya gibi çeşitli ülkelerde sergilendi. Kültür ve Turizm Bakanlığından 4 kez başarı ödül alan Albayrak, Merkez Bankasının yurt içi ve yurt dışındaki sergilerinin sanat danışmanlığını ve küratörlüğünü de yürüttü.

5 yıl sonra 15 Temmuz: Orkoz

TRT’den yönetim değişince Troliçe lakaplı Hilal Kaplan yönetime girdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder