14 Temmuz 2021 Çarşamba

İşlenen cinayetlere karşın İçişleri Bakanlığı kayıp silahları inkar etti

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ortaya attığı 15 Temmuz öncesi ve sonrasında dağıtılan silahlarla ilgili İçişleri Bakanlığından açıklama geldi. Bu silahlarla cinayetler işlenmesine karşın bakanlık kayıp silah olmadığı iddiasında bulundu. Sedat Peker ise dağıtılan silahların resmi kayıtlarının olmadığının altını çiziyor.

BOLD – Kayıp 107 bin silahla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, İçişleri Bakanlığı bünyesinde bağlı kurumların envanterinde bulunan silahlardan, iddia edilen miktarlarda bir sayısal eksiklik olmadığını öne sürdü.

AÇIKLAMADA SİLAH DAĞITIMI YER ALMADI

Konuya ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Çataklı, iddia edilen miktarlarda kayıp silah olmadığını belirtti. Konuya ilişkin envanter sayımlarıyla da teyit edilen resmi verilerde, Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde kayıtlı 7 MP5 makineli tabancanın, 15 Temmuz gecesi halka karşı kullanılmak üzere depolardan gasp edildiğinin bildiren Çataklı, “Bugüne kadar kayıp silahların bulunması mümkün olmamıştır. Ankara Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırı neticesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü envanterine kayıtlı 3 adet G3 Piyade Tüfeği, 11 kalaşnikof tüfek, bir MP5 makineli tabanca, bir kuru sıkı tabanca olmak üzere 16 silah kaybı tespit edilmiş, ayrıca İstanbul’daki olaylar sırasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü envanterine kayıtlı 1 MP5 makineli tabanca kaybolmuştur” dedi.  Çataklı başka bir silah kaybının bulunmadığını öne sürdü.

PEKER: KAYITLI OLMAYAN SİLAHLAR DAĞITILDI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları sivillere ve AKP gençlik kollarından Osman Tomakin’e teslim ettiğini öne sürmüştü. İddialarda adı geçen İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay, Sedat Peker’in belirttiği gece belirttiği yerde olduğunu doğrulamış, ancak araçtan çıkmadığı için araca yüklenen kasada ne olduğunu bilmediğini ileri sürmüştü.

SİLAHLARLA CİNAYET İŞLENDİ

15 Temmuz öncesi ve sonrasında dağıtılan silahlarla gerek kalkışma gecesi gerekse daha sonra çok sayıda cinayet işlendi. 15 Temmuz vurularak yaşamını yitirenlere otopsi yapılmazken, 15 Temmuz’da Ankara Emniyeti önünde sivil vatandaşlara dağıtılan MP-5 silahlardan biriyle Ankara’nın Çubuk ilçesinde 30 Temmuz 2016’da cinayet işleyen Mustafa Maraş, yargılandığı davada müebbet hapse mahkum edildi. Maraş, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadede “Bu tabancayı 15 Temmuz darbe gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önünde dağıtmışlardı. Ben de oradan almıştım” demişti.

VALİLİK: DAĞITILAN SİLAHLAR TOPLANDI

Mahkeme, Maraş’ın ifadesi doğrultusunda iddianın doğru olup olmadığını yetkili makamlara sordu. Emniyet yetkilileri, MP-5 marka silahların seri ateş yapabilen otomatik silah statüsünde bulunması nedeniyle ruhsat karşılığında vatandaşa satışının bulunmadığını bildirdi. Ankara Valiliği ise söz konusu iddialar doğrulamış ve 15 Temmuz gecesi personele kimlik kontrolü yapılarak silah dağıtıldığını, daha sonra dağıtılan silahların toplandığını ve yapılan sayımda bir adet MP-5 silahın kayıp olduğunun belirlendiğini açıklamıştı.

İÇİŞLERİ RAPORUNA GÖRE 106 BİN 740 SİLAH KAYIP

İçişleri Bakanlığı’nın 2017 yılı faaliyet raporunda 106 bin 740 silahın çalıntı veya kayıp olarak kayıtlara geçtiği belirtilmişti. Raporda kayıp silahların vatandaşlara ait olduğu belirtilse de kayıp silah sayısının çok fazla olması akıllara 15 Temmuz günü dağıtılan silahlarında raporda yer aldığı iddiasını gündeme getirmişti. Silahların kimlerde olduğu hala belirsizliğini koruyor.

AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN KAYIP SİLAHLARDA ERDOĞAN’I İŞARET ETTİ

AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in öne sürdüğü silah dağıtımı konusunda “Cumhurbaşkanımızın bilgisi olmadan AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanının aracının kasasına kalaşnikof koyabilecek, dağıtabilecek, bu ülkede hangi Allah’ın kulu var?” dedi. Temurci, “Benim gençlik kolları başkanım şayet böyle bir şeyin içerisindeyse, açık ifade edeceğim, Sayın Soylu’dan çok daha fazla bu işin içerisinde damat Berat Albayrak olduğunu düşünüyorum” dedi.

TMSF fişlemeyi itiraf etti: Eş ve çocuk 3.6 milyon kişinin bilgilerini kurumlara verdik

 

İşlenen cinayetlere karşın İçişleri Bakanlığı kayıp silahları inkar etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder