15 Temmuz 2021 Perşembe

Avrupa sel felaketiyle sarsıldı: Almanya’da en az 58 kişi hayatını kaybetti

Almanya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda etkili olan sağanak yağış onlarca cana mal oldu. Almanya’da 58 kişi hayatını kaybetti, 200 bin kişinin de evsiz kaldığı açıklandı. Felaket Belçika’da da 9 can aldı.

BOLD – Batı Avrupa’da etkili olan sağanak yağış onlarca ölüme neden oldu. Almanya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda da ölümlere neden olan sel hayatı olumsuz etkiledi.

Almanya’da en az 58 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Almanya’nın Bonn kenti yakınlarındaki Rheinbach kasabasının bir kısmı, bir barajın yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edildi.

200 BİN ALMAN EVSİZ KALDI

Tedbir amaçlı tahliye için Alman ordusuna ait kamyonlar kullanılıyor. Kasaba sakinleri akraba ve tanıdıkların yanına ya da belediye binasına yerleştirildi.

Yüzlerce asker ve 2 bin 500 arama kurtarma görevlisi Almanya’da çalışmalar için polise yardım ediyor. Almanya’da 200 bin evin elektriksiz kaldığı tahmin ediliyor.

Şiddetli sağanak yağış ve selden etkilenen kişileri kurtarmak için silahlı kuvvetlerin yanı sıra Avrupa Sivil Koruma Destek Ekipleri de göreve çağrıldı.

MERKEL: DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Almanya’da son yıllarda sel felaketi yüzünden yaşanan en yüksek can kaybı bu olayla meydana geldi. Kuzey Ren Westfalya selden en fazla etkilenen ve en fazla can kaybı olan eyalet.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Selin yaşandığı yerlerde insanların üstesinden gelmek zorunda kaldığı felaketten ötürü şoke oldum. Hayatını kaybedenlerin ve kaybolanların aileleri için derin bir üzüntü duyuyorum” dedi.

BBC Türkçe’deki habere göre, Onlarca kişinin de kayıp olduğu felaket Belçika’da da 9 can aldı. Devam eden sağanak yüzünden Belçika’da arama kurtarma çalışmaları yavaş ilerlerken, Maas nehrinde yüksek su seviyesi nedeniyle Liege kentinde durumun kritik olduğu açıklandı.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Liège ve Namur kentlerinde alçak bölgelerdeki kent sakinlerine evlerini tahliye etmeleri çağrısı yapıldı. Maas Mechelen kentinde 3 köy, su baskını tehdidi nedeniyle boşaltıldı. Verviers bölgesinde bu gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Sağanak yağışın en fazla etkili olduğu Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland – Pfalz eyaletleri ile Lüksemburg, Belçika ve Hollanda’nın bazı bölümlerinde olağanüstüsü hal ilan edildi. Bu bölgelerde yüzlerce evi su bastı. Birçok kent ve kasabaya dünden beri elektrik verilemiyor.

15 Temmuz’un cefası halka sefası Erdoğanlara nasip oldu

 

Avrupa sel felaketiyle sarsıldı: Almanya’da en az 58 kişi hayatını kaybetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder