13 Temmuz 2021 Salı

AKP’li bakanın zam savunması faturazedeleri çileden çıkardı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in elektrik ve doğalgaz zamlarının Türk ekonomisiyle ilgisinin olmadığını söylemesi sosyal medyada tepki topladı. Vatandaşlar, Bakan Dönmez’e “Zamların Türk ekonomisiyle ilgisi yoksa biz niye ödüyoruz” diye sordu.

BOLD – Habertürk’te Açık ve Net programına konuk olan Bakan Dönmez, zamların nedeninin ne olduğuyla ilgili soru üzerine “Enerjide dışa bağımlıyız” deyip şu ifadeleri kullandı:

“Kendiniz üretmediğiniz sürece dış piyasalardaki fiyatlara maruz kalıyorsunuz, bu yüzden zam geliyor. Bir de tabii kurdaki değişiklikleri de üzerine koyduğunuzda yansıması bu şekilde oluyor. Türk ekonomisiyle ilgisi yok. Zam yapılacak tarihler mevzuata göre planlanıyor.”

Zamlarlaa ilgili açıklamalarını sürdüren Bakan Dönmez, “İçinde bulunduğumuz sezon çok kurak geçiyor. Kuraklıkla ne ilgisi var diyeceksiniz, barajlarda su miktarı azalınca hidrolik elektrik seviyemiz düşüyor. Hidrolikten elde ettiğimiz elektrik miktarı düşünce, bu açığı mecburen termik santrallerle kapatıyorsunuz. Termik santraller de doğal gaz gibi ithal.” dedi.

ELEKTRİĞE VE DOĞALGAZA BÜYÜK ZAM

Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz’dan itibaren tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapılırken, doğalgaza da yüzde 12 zam gelmişti.

Büyük tepki çeken zamlarla ilgili Bakan Dönmez’in açıklamaları da eleştirilerin hedefi oldu.Dönemz’in sözleri sosyal medya gündem oldu.

PEYNİR VE ZEYTİNE NEDEN ZAM YAPILIYOR

Tepkisini dile getiren İyi Partili Cem Karakeçili, “Enerji Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz ve elektriğe enerjide dışa bağımlı olunduğu için zam yapıldığını söyledi. Peki peynir, zeytin, simit, domates, geçilmeyen yol ve köprü gibi şeylerde de mi dışa bağımlı olduğumuz için zam yapılıyor? Yoksa bunlar ekonomi kötü yönetildiği için mi?” diye sordu.

Bakan’a tepki gösteren Yücel Ziko adlı sosyal medya kullanıcısı ise, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların Türkiye ekonomisiyle ilgisinin olmadığını söyledi. O zaman niye Türkler ödüyor?” dedi.

Hüseyin Ongun adlı vatandaş da zam açıklamalarına tepki göstererek, “E faturayı biz ödüyoruz nasıl bizim ekonomiyle ilgisi yok. Yanınız da o kadar danışman ve yaver çalıştırıyorsunuz, bula bula böyle bir savunmamı bulmuşlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sinir uçlarına dokunan çıkışlar

 

AKP’li bakanın zam savunması faturazedeleri çileden çıkardı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder