16 Temmuz 2021 Cuma

Almanya ve Belçika’daki sellerde ölü sayısı 100’ü aştı: Yüzlerce kişiden haber alınamıyor

Almanya, Belçika ve Hollanda son dönemin en büyük sel felaketi ile mücadele ediyor. Almanya’nın batı kesimlerinde Çarşamba gecesi etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 103’e yükseldi. Yüzlerce kişiden hala haber alınamıyor. Belçika’da ise 14 kişi yaşamını yitirdi.

BOLD – Almanya, Belçika’da ve Hollanda’da Çarşamba gününden bu yana etkili olan sağanak yağış ve selin yarattığı hasar giderek büyüyor. Almanya’da su baskınları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 103’e, Belçika’da da 14’e ulaştı. Çok sayıda kişiden hala haber alınamadığı için ölü sayısının daha da yükselmesinden endişe ediliyor.

Sağanak yağışın en fazla etkili olduğu Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland – Pfalz eyaletleri ile Belçika’nın doğusu ve Hollanda’nın güneyi afet bölgesi ilan edildi.

Alman yetkililer, halka, kayıp yakınlarını aramak için felaket bölgesine gitmemeleri çağrısında bulunuyor.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp – Karranebauer, ordu birliklerinin tüm görevlerinin iptal edilerek felaket bölgesine yardımda görevlendirileceklerini açıkladı.

Almanya, Belçika ve Hollanda hükümetleri, afet bölgesine her türlü maddi desteğin sağlanacağını açıkladı.

Sağanak yağışların devam etmesi nedeniyle Belçika ve Almanya’da barajlar ile çok sayıda evin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Almanya’nın Eifel kentindeki Steinbachtal’da bir barajın çökme tehlikesi yaratması nedeniyle Perşembe gecesi 4 bin 500 kişi evlerinden tahliye edildi.

RHEİNLAND-PFALZ EYALETİNDE ÖLÜ SAYISI 60’A YÜKSELDİ

Rheinland-Pfalz eyaleti Başbakanı Malu Dreyer, eyalette yaşamını yitirenlerin sayısının 60’a yükseldiğini açıkladı. Eyalet İçişleri Bakanı Roger Lewentz, Cuma sabahı itibarıyla 100’e yakın kişinin kayıp olduğunu bildirmişti. Ancak eyaletin kuzeyindeki Ahrweiler bölgesinde 1 300 kadar kişiden haber alınamadığı belirtiliyor.

Bu rakama bölgede felce uğrayan telefon şebekeleri nedeniyle ulaşılamayanların da dahil olduğu kaydediliyor.

Yaşamını yitirenler anısına Rheinland-Pfalz eyaletindeki tüm resmi dairelerde bayraklar yarıya indirildi. Eyalet Başbakanı Dreyer, “Rhineland-Pfalz bu tür bir felaketi ilk kez yaşıyor” dedi.

KUZE REN-VESTFALYA’DA CAN KAYBI 43

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, Köln kenti yakınlarındaki Erftstadt-Blessem bölgesinde durumun ciddi olduğu, sular altında kalarak ya da toprak kayması nedeniyle çöken evlerin bulunduğu, evlerden polisin acil hatlarına hala çok sayıda arama yapıldığı bildiriliyor. 43 kişinin yaşamını yitirdiği eyalette, kurtarma çalışmalarının sadece botlarla yapılabildiği kaydediliyor.

Şiddetli yağışlardan etkilenen bölgenin güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinde de su seviyelerinin yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji, ülkenin güneybatısında özellikle de küçük göl ve nehirlerde su seviyesinin aniden yükselebileceği uyarısı yaptı.

SELLER BELÇİKA’DA DA ETKİLİ: 14 ÖLÜ

Şiddetli yağışlar, Almanya’nın komşusu İsviçre ve Belçika’da da su taşkınlarına yol açtı. Son verilere göre Belçika’da 14 kişi yaşamını yitirdi.

Hollanda’nın güneyindeki kent ve kasabalarda, nehirlerdeki taşma olasılığına karşı tahliye işlemleri devam ediyor. Maas nehrindeki suyun rekor düzeyde artması nedeniyle Maastricht, Valkenburg ve Roermond kentlerinde binlerce kişi, sirenlerle uyandırılarak evlerinden tahliye edildi.

Belçika’nın doğusunda da Maas nehrinin taşmasını engellemek amacıyla yapılan duvarların su sızdırması ve çökme tehlikesi oluşması nedeniyle bölgedeki yerleşim yerleri tahliye edilmeye başlandı.

Rum gemisine uyarı ateşi: Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesi Kıbrıs’ta gerilim neden yükseliyor?

Almanya ve Belçika’daki sellerde ölü sayısı 100’ü aştı: Yüzlerce kişiden haber alınamıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder