14 Temmuz 2021 Çarşamba

AYM İnfaz Yasası değişikliğinin iptali için açılan davayı reddetti

Anayasa Mahkemesi, İnfaz Yasası değişikliğinin iptali talebiyle açılan davayı reddetti. Kararın oybirliğiyle alındığı belirtildi. CHP, infaz değişikliğinin bazı maddelerinin Anayasa’daki eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle iptal davası açmıştı.

BOLD – Nisan 2020’de pandemi gerekçesiyle İnfaz Yasasında yapılan değişiklikle adli suçlardan tutuklu ve hükümlü 100 bine yakın kişi tahliye edilmişti.

Yasa değişikliğinde terör adı altında siyasi ve düşünce suçluları kapsam dışı bırakılmıştı. AYM, yasa değişikliğinin şekil yönünden Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle açılan davayı da 7’ye karşı 9 oyçokluğuyla reddetmişti. AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın da bulunduğu 7 isim, düzenlemenin af niteliğinde olduğu ve TBMM’de nitelikli çoğunlukla kabul edilmesi görüşünü savunmuştu.

AYM Genel Kurulu, İnfaz Yasası değişikliğini iptal talebini bugün görüştü ve oybirliğiyle iptal davasını reddetti. Bu karara göre, İnfaz Yasası mevcut haliyle belli adli suçlar için uygulanmaya devam edecek. Yasada diğer suçlar yönünden herhangi bir  genişleme olmayacak.

AYM İnfaz Yasası değişikliğinin iptali için açılan davayı reddetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder