17 Temmuz 2021 Cumartesi

Almanya’daki sel felaketinde can kaybı 141’e yükseldi

Almanya’nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 141’e yükseldi. Binin üzerinde kişiden haber alınamazken, sayının daha da artmasından endişe ediliyor.

BOLD – Almanya’daki sel felaketinde bilanço giderek artıyor. Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 141’e yükseldi.

141 CAN KAYBI, 670 YARALI

Koblenz polisinden yapılan açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının Rheinland-Pfalz eyaletinde 98’e çıktığı belirtildi.
Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde 43 olarak kaydedilen can kaybı sayısında artış olmazken, ülkede sel ve su baskınlarında ölenlerin toplam sayısı 141’e yükseldi. Açıklamada, 670 kişinin de yaralandığı, kayıpları arama kurtarma çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Selin etkili olduğu bölgelerde arama kurtarma faaliyetleri sürerken, suyun çekildiği yerlerde enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarına başlandı. İtfaiye Birliği’nden (VdF) yapılan açıklamada, Kuzey Ren Vestfalya’da sel felaketinde hayatını kaybedenler arasında 4 itfaiyecinin olduğu bildirildi. Başbakan Angela Merkel’in ise yarın Rheinland-Pfalz eyaletinin selden etkilenen Schuld beldesini ziyaret edeceği açıklandı.

SON 50 YILIN EN BÜYÜK SEL FELAKETİ

Ülkenin son 50 yıldaki en büyük sel felaketinde yüzlerce kişinin ise hâlen kayıp olduğu, polisin özellikle Ahrweiler’de can kaybının artmasından endişe ettiği bildirildi. Alman basını, Ahrweiler bölgesinde bin 300 kişiden haber alınamadığını kaydetti. Ancak bu kişilere zarar gören telefon hatlarından dolayı ulaşılamıyor olabileceği de ifade ediliyor. Kurtarma ekiplerinin hayatta kalan kişileri bulmak için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Ancak bölgedeki hem telefon ve elektrik hatlarının zarar görmesi hem de cep telefonu hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle insanların yerlerinin tespitinin güçleşiyor.

 

‘FETÖ yok’ dendiğinde kurdukları rejim de yok olacak

Almanya’daki sel felaketinde can kaybı 141’e yükseldi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder