17 Temmuz 2021 Cumartesi

Avrupa’da sel felaketi: Ölü sayısı 150’yi geçti

Almanya’nın batısında şiddetli yağış sebebiyle meydana gelen sel ve toprak kayması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 133’e yükseldi. Belçika’da ise en az 20 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişinin de kayıp olduğu belirtiliyor.

BOLD – Kayıp onlarca kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Son bilgilere göre Almanya’daki afetten en fazla etkilenen Rheinland-Pfalz eyaletinin Ahrweiler bölgesinde 90; Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde ise 43 can kaybı var. Şu ana kadar 618 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı.

Sele yol açan aşırı yağış Almanya ve Belçika’da 150’nin üzerinde kişinin ölümüne yol açtı. Aşırı yağışlar Lüksemburg ve Hollanda’da da etkili oldu.

Almanya’nın selden en çok etkilenen şehirlerinden biri olan Bad Neuenahr şehrinde 21 yaşındaki bir görgü tanığı, her şeyin 15 dakika içerisinde olduğunu, şiddetli yağış sonrası bir anda bölgeyi su bastığını anlattı.

BİN 300 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Ülkenin son 50 yıldaki en büyük sel felaketinde yüzlerce kişinin ise hâlen kayıp olduğu, polisin özellikle Ahrweiler’de can kaybının artmasından endişe ettiği bildirildi. Alman basını, Ahrweiler bölgesinde bin 300 kişiden haber alınamadığını kaydetti. Ancak bu kişilere zarar gören telefon hatlarından dolayı ulaşılamıyor olabileceği de ifade ediliyor.

Kurtarma ekiplerinin hayatta kalan kişileri bulmak için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Ancak bölgedeki hem telefon ve elektrik hatlarının zarar görmesi hem de cep telefonu hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle insanların yerlerinin tespitinin güçleştiği ka

Köln kenti yakınlarındaki Wassenberg kasabasında bir barajın çatlaması üzerine cuma gecesi bölgedeki yaklaşık 700 kişi tahliye edildi. Çatlak oluşan baraj, Almanya’dan Hollanda ve Belçika’ya doğru akan Rur Nehri üzerinde bulunuyor.

MERKEL: EN KÖTÜSÜ YAŞANMADI

Yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel “Korkarım ki daha kötüsü henüz yaşanmadı” diyerek tehlikenin devam ettiği uyarısında bulundu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier sel felaketinden en fazla etkilenen kasabalardan Erftstadt’a giderek bu bölgedeki kurtarma çalışmalarını takip edecek. Steinmeier, sel felaketleriyle ilgili yaptığı açıklamada küresel iklim değişikliğiyle mücadele çağrısında bulundu.

ABD’deki Başbakan Merkel’in de Almanya’ya döndükten sonra Rheinland-Pfalz eyaletini ziyaret etmesi bekleniyor. Merkel, cuma günü Laschet ile gerçekleştirdiği video konferans görüşmesinde selden etkilenenlere destek sözü verdi.

Hizmet gönüllüleri Almanya’daki sel mağdurlarına yardım eli uzattı

Avrupa’da sel felaketi: Ölü sayısı 150’yi geçti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder