14 Temmuz 2021 Çarşamba

KHK’lılar ve sonrası: Değişmeyen trajedinin yeni adı

Tarihçi Yüksel Nizamoğlu, Türkiye tarihinin bir tasfiyeler tarihi olduğuna dikkat çekti. Geçmişte Atatürkçülük adına yapılanların bugün AKP eliyle dindarlık adına yapıldığını vurguladı.

BOLD – TR724 yazarı Yüksel Nizamoğlu, “KHK’lılar ve sonrası: Değişmeyen trajedinin yeni adı” başlıklı yazısında 15 Temmuz sonrası KHK’larla Türkiye’ye yaşatılanları anlattı. “Aradan geçen beş yıla yakın süre içinde Osmanlı’dan cumhuriyete miras kalan ‘muhaliflere, ötekilere, farklı düşünenlere’ hayat hakkı tanımama uygulamaları hızını kaybetmeden devam etti” dedi.

Nizamoğlu yazısında şu ifadeleri kullandı: “Rejimi daha da otoriterleştirmek isteyen AKP iktidarı, “adaleti sağlamak yerine” iktidara hizmet etmeyi temel prensip edinen yargının da yardımıyla Türkiye’yi bir kez daha şekillendirdi. 15 Temmuz sonrası yaşananların geçmiş dönemlerden farkı ise cumhuriyet devri boyunca ‘Atatürkçülük’ adına yapılanların şimdi ‘muhafazakarlık ve dindarlık’ adına yapılmasıydı.”

KİM BU YÜZELLİLİKLER?

Cumhuriyet rejiminin ilk mağdur kitlesini Yüzellilikler‘in oluşturduğunu hatırlatan Nizamoğlu, yeni rejimin Lozan Antlaşması’nın izin verdiği 150 kişiyi yargılamak yerine vatandaşlıktan çıkarıp sürgüne göndermeyi tercih ettiğini aktardı. Nizamoğlu, “Listenin oluşturulmasında herhangi bir prensip olmadığından TBMM’de birçok milletvekili, ‘vatan haini’ listesine ‘rakibini ya da düşman olarak gördüğü’ kişileri ilave etmeye çalışmıştı” diye yazdı.

İşte Yüksel Nizamoğlu’nun yazısının tamamı:

KHK’lılar ve sonrası: Değişmeyen trajedinin yeni adı

KHK’lılar ve sonrası: Değişmeyen trajedinin yeni adı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder