13 Temmuz 2021 Salı

AKP’nin evi camiler!

AKP, Türk Tipi Başkanlık sistemiyle camileri de dönüştürdü. Camilere koltuklar yerleştiren iktidar ve Diyanet, cemaati halı üzerine otururken partilileri koltuklarda ağırladı. Müslümanların ibadet yeri camiler yeni evlenen çiftlerin de fotoğraf çektirdiği stüdyolara çevrildi.

BOLD ANALİZ – Cami ve ibadet yerlerinin kullanım adabı AKP ile yerle bir oldu. AKP öncesi camilere siyaset giremezken artık siyasetsiz cami kalmadı. Koruma ordusuyla camilere giren Erdoğan için cemaat sağa sola ayrılarak yürüyüş koridorları hazırlanıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, her Cuma namazı sonrası camilerin önünde basın açıklaması yapıyor. Camideki manevi ortamı unutan Erdoğan ve beraberindekiler AKP muhaliflerine sert eleştirilerle ibadetin huzur ve barış iklimine zarar veriyor.

KURTULMUŞ İÇİN CAMİYE PROTOKOL KOLTUĞU

Erdoğan’ın siyaset yapmaktan çekinmediği camiler, AKP’li Diyanet eliyle şekil olarak da değiştiriliyor. Camilerde havalimanlarında olduğu gibi VIP bölümleri kuruluyor. Son örnek AKP Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un katıldığı “icazet” töreninde yaşandı. Camide “protokol” oluşturuldu.

CEMAAT YERDE, SİYASETÇİLER YÜKSEKTE

Nakşibendi tarikatına bağlı Kemal Efendi Vakfı’ndan hafızlık eğitimi verilen çocuklar için İstanbul Müftülüğünün himayesinde Fatih Camisi’nde “icazet töreni” düzenledi. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törende cami içerisinde konuşma kürsüsü kuruldu, protokol koltukları yerleştirildi. Vakıf yöneticileri ve AKP’li isimler, minberin yanına yerleştirilen yüksek koltuklarda, diğer davetliler ise yerde oturdu. Törene Kurtulmuş’un yanı sıra AKP Fatih ilçe teşkilatı yöneticileri de katıldı.

CAMİDE HERKES EŞİTTİR AMA AKP’LİLER HARİÇ

AKP’li Kurtulmuş, sosyal medya hesabından “İstanbul Müftülüğü himayesinde Kemal Efendi Vakfı bünyesinde hafızlığını tamamlayan genç kardeşlerimizin Hafızlık İcazet Merasimine iştirak ettik.” ifadeleriyle fotoğrafları paylaştı. Protokolün oluşturduğu bu görüntü büyük tepki çekti. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Twitter hesabından törenden bir fotoğrafı paylaşarak “Camide herkes eşittir, ama AKP’liler daha eşit!” diye yazdı.

CAMİLERDEKİ GELİN DAMAT FOTOĞRAFLARI

AKP Hükumetinin, 5 vakit namaz kılınan camileri kültür merkezlerine çevirme gayreti karşılığını buldu. Yeni evlenen gelin ve damatlar ibadethaneleri fotoğraf stüdyosuna çevirdi. Çekilen fotoğraflarda cami adabına uyulmaması vatandaşların tepkisini çekti.

AKP’nin evi camiler! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder