17 Temmuz 2021 Cumartesi

Türk Şeker’in arazileri parsel parsel satılıyor

Merkez Bankası’nın (TCMB) 128 milyar dolarını harcayan AKP Hükumeti, Türk Şeker Fabrikaları A.Ş’ye ait arazileri parsel parsel sattı. Resmi Gazetede yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararına göre Türk Şeker’in Kars’ta 3, Ağrı’da 2, Edirne’de 3 olmak üzere toplam 8 arazisinin satışı onaylandı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın satışına izin verdiği kamu arazilerinin devri devam ediyor.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yer alan satış onaylarına göre, Edirne’de Türk Şeker Fabrikası’na ait üç ayrı arazi Cavit Koşar, Engin Yavaş ve Arman Proje Ticaret Yatırım A.Ş’ye verildi. Uzunköprü ve İpsala ilçelerindeki araziler için 40 bin lira, 231 bin lira ve 2 milyon 332 bin lira para alındı.

AĞRI’DAKİ SATIŞTAN 4 MİLYON TL GELDİ

Ağrı Merkez’deki Türk Şeker’in sahibi olduğu 241 ada 4 parsel ise Efe Sin Tarım İnşaat şirketine 3 milyon 110 bin TL’ye de satıldı. Yine Ağrı’daki 241 ada 2 parsellik Türk Şeker arazisi 3 milyon 750 bin TL’ye Bilgiç İnşaata verildi.

KARS’TAKİ TÜRK ŞEKER ARAZİLERİ CAN REİS GIDA’YA VERİLDİ

Kars Merkez’deki Türk Şeker arsası Can Reis Gıda firmasına 195 bin TL’ye verildi. Yine aynı bölgedeki 152 ada 1 parsel numaralı arazi aynı firmaya 230 bin TL’ye satıldı. Kars Karacaören Köyü’ndeki başka bir arazi de 800 bin liraya Can Reis Gıda firmasına verildi.

HAZİNE ARAZİSİ 5,5 MİLYON LİRAYA SATILDI

Hazine Maliyesi adına kayıtlı Ankara-Gölbaşı, İncek-İmar Mahallesi’ndeki 3 taşınmazın bir bütün halinde 3 milyon 400 bin lira bedelle ve 4 taşınmaz için bir bütün halinde 5 milyon 500 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Eti Hotel ve Turizm İnşaat Emlak Yatırım Ticaret Limited Şirketi’ne satılması onaylandı.

Daha önce parça parça özelleştirilen Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ adına kayıtlı, Samsun’daki taşınmaz 1 milyon 700 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Erkan Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne satılmasının onaylanması kararlaştırıldı.

Hükumet, bayram öncesi halktan para istedi

Türk Şeker’in arazileri parsel parsel satılıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder