16 Temmuz 2021 Cuma

Deniz Baykal çok kaygılı: 100 yıl önce kurulan devletimizi kaybettik!

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Erdoğan iktidarından şikayet etti. “100 yıl önce bütün dünyayı karşımıza alarak kurduk bu devleti. Devletimizi kaybettik. Onu yeniden inşa etmemiz lazım” dedi.

BOLD – Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile gerçekleştirdiği görüşmesini bugünkü köşesine taşıdı. Mevcut siyasal duruma ilişkin değerlendirmede bulunan Baykal, “100 yıl önce bütün dünyayı karşımıza alarak kurduk bu devleti. Devletimizi kaybettik. Onu yeniden inşa etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

KAYGILARINI SIRALADI

Ülkeye dair kaygı ve uyarılarını sıralayan Baykal, ilk kaygı noktasının kayıp silahlar olduğunu belirterek, iddiaların doğru olma olasılığını ve sivil yurttaşlara yansımış olma olasılığını ürkütücü bulduğunu belirtti. Baykal, diğer kaygı duyduğu noktayı şöyle açıkladı: “Kâbil’in savunulması konusu bir tehdit. Çok ciddi bir yankısı olabilir. Suriye’den daha büyük bir hata olabilir. NATO bu kadar güçlü, o oradan çıkarken biz çok belalı bir sorumluluk üstleneceğiz. Evlatlarımızı ateşe atacağız. Türkiye’ye yönelik bir göç tırmanışı olabilir. Ülkenin demokrasi alanı açısından çok vahim bir hata olacak.”

TORBA YASA KAYGISI

Hükümetin OHAL uygulamalarını sürdürmek için çıkarmak istediği torba yasası hakkında kaygı duyduğunu söyleyen Baykal, “Yasa, seçim dönemini de kapsayacak şekilde çıkarılıyor. Baykal düzenlemelerin, “yürütmeye verilecek yetkiler nedeniyle seçime de etki edebileceğini” düşündüğünü belirtti.

Öte yandan Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin eski genel başkanlarına yönelik iddialara gösterdiği tepkiden de memnun olduğunu belirtti. “Genel Başkan’ın gösterdiği tepki çok değerlidir. Ben şahsına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Deniz Baykal çok kaygılı: 100 yıl önce kurulan devletimizi kaybettik! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder