25 Ekim 2021 Pazartesi

ABD’den 10 büyükelçi açıklaması: Kavala açıklaması tutarlı

Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan’ın sözlerinin not edildiğini söyleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, büyükelçilerin Kavala açıklamasının da Viyana Sözleşmesiyle tutarlı olduğunu belirtti.

BOLD – Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) kararına rağmen hapiste tutulan iş insanı Osman Kavala için açıklama yapan 10 büyükelçi olayı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi.

Kabine toplantısı sonrası 10 büyükelçi konusuna değinen Erdoğan, “Ülkemize dönük bühtandan geri dönüldü. Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine vurgu yapan bu büyükelçilerin beyanlarında daha dikkatli olacaklarına inanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını ‘not ettiklerini’ belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Osman Kavala hakkında 18 Ekim’de yapılan açıklamanın Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesiyle tutarlı olduğunu söyledi.

Biden yönetiminin hukukun üstünlüğünü ve insan haklarına saygıyı desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Price, “Biden yönetimi ortak önceliklerde Türkiye ile iş birliği arayışında ve bütün NATO müttefikleriyle olduğu gibi, anlaşmazlıkları gidermek için diyalog kurmaya devam edeceğiz. İleriye doğru en iyi yolun ortak çıkarlarda işbirliği olduğuna inanıyoruz” dedi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Ankara Büyükelçisi David Satterfield’a destek geldi. Bakanlık büyükelçinin görev süresi boyunca Türkiye’de kalacağını açıkladı.

Erdoğan’dan 10 büyükelçi açıklaması: Bühtandan dönülmüştür

ABD’den 10 büyükelçi açıklaması: Kavala açıklaması tutarlı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder